S-au deschis înscrierile pentru Conferința Internațională ABA 2017, ediția a VI-a

Asociația Help Autism și Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată (ATCA) anunță deschiderea înscrierilor pentru cel mai mare eveniment din România dedicat analizei comportamentale aplicate (ABA). Conferința Internațională ABA, ajunsă la ediția a VI-a, va avea loc în zilele de 21-23 Aprilie 2017, în București.

Ediția de anul acesta va avea ca lectori în premieră șase dintre cei mai renumiți cercetători la nivel mondial din ramuri inovative ale analizei aplicate a comportamentului, dar și ale tehnologiei educației.

Printre aceștia se numără :

Robert C. Mellon, Profesor de Psihologie Clinic-Experimentală în abordări comportamentale. Este actualul Director al Laboratory of Experimental and Applied Behavior Analysis din cadrul Panteion University of Social and Political Sciences, Atena;

Dr. Janet Twyman, BCBA, Director de Inovații in Tehnologii al U.S. Dept. of Education’s national Center on Innovations in Learning;

Dr. Nicholas Weatherly, președinte al Association of Professional Behavior Analysts. A fost și Președinte al Georgia Association for Behavior Analysis și Kentucky Association for Behavior Analysis.

Dr. Joyce C. Tu este specializată în Analiza Comportamentală Aplicată la Universitatea din West Virginia și are peste 15 ani de experiență în supervizare, training și instruire atât a profesioniștilor în domeniu, cât și a părinților și indivizilor cu tulburări din spectrul autist și de dezvoltare.

Dr. William L. Heward, Ed.D., BCBA-D, este Profesor Emeritus la College of Education and Human Ecology din cadrul The Ohio State University (USA). A ținut prezentări și workshop-uri în 18 țări;

Dr. Neil Martin, BCBA-D, lucrează ca specialist ABA (clinician, profesor, supervizor și cercetător) din 1990 și este Director de Dezvoltare Internațională al BACB cu scopul de a extinde numărul de analiști comportamentali și cursuri de pregătire BCBA în lume.

Conferința Internațională ABA este principalului eveniment dedicat specialiștilor în analiza aplicată a comportamentului și persoanelor implicate în recuperarea copiilor cu autism: psihologi, medici, cadre didactice și părinți. Evenimentul, care se desfășoară de-a lungul a trei zile, atrage anual peste 500 de participanți.

La nivel național, evenimentul este acreditat de către Colegiul Psihologilor și Colegiul Medicilor din România, iar la nivel internațional, de Behavior Analyst Certification Board cu:

  • 10 credite prezentare lucrare, 5 credite participare psihologi
  • 12 credite participare medici
  • până la 20 credite pentru audierea lucrărilor pentru specialiștii ABA cu acreditare BCBA

Înscrierile se pot face pe http://conferinta-aba.ro/inscriere-2017/

Despre organizatori

Asociația Help Autism se implică activ, de 7 ani, în derularea de programe de conștientizare a autismului, diagnostic precoce și intervenție timpurie pentru copiii cu autism. Pe lângă activitatea susținută în schimbarea statutului autismului în România, asociația susține, prin programe de recuperare, peste 400 de copii diagnosticați cu autism, oferă servicii de terapie în cadrul celor 6 centre din București și Suceava și parteneriatelor public-private cu Direcțiile de Asistență Socială și Protecția Copilului din București, Suceava, Drobeta Turnu-Severin, Dâmbovița - și la domiciliu, defășoară cursuri de formare în terapie ABA, cursuri gratuite pentru informarea cadrelor didactice, workshop-uri și sedințe de consiliere pentru părinți.   

Înființată în 2008, Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată – cunoscută ca ATCA, s-a stabilit rapid ca standard profesional în România prin serviciile de formare a terapeuților ABA și prin rezultatele remarcabile în programele de intevenție pentru copiii cu tulburări din spectrul autist.  Președintele ATCA, Ancuța Dumitrescu, este primul analist comportamental acreditat BACB din România. ATCA aferă servicii de recuperare în cele 2 centre din București pentru 110 copii cu tulburări din spectrul autist, a format peste 1000 de terapeuți la nivel național și internațional, a instruit peste 1000 de cadre didactice și părinți la nivel național. Din 2015, ATCA este acreditată ca provider de servicii de formare continuă (ACE provider tip 2) de către BACB – singura instituție ce acreditează practicienii ABA în lume.

 

FacebookShare pe Facebook