Terapie

Ce este TEACCH

TEACCH (tratamentul si educatia copiilor cu autism si handicapuri de comunicare asociate) este un tip de metoda de predare structurata dezvoltata de psihologul Eric Schopler de la Universitatea din Carolina de Nord. Scopul principal al metodei TEACCH este sa ajute copiii cu autism sa evolueze la capacitatea lor maxima pana la varsta adulta.

Citeşte mai mult...

 

Testul international ADI-R

Testul international ADI-R este un interviu pentru diagnosticarea autismului, revizuit. Acesta este recunoscut la nivel international, alaturi de AODS drept Golden standard pentru evaluarea autismului.  Utilizat in cercetare de cateva decenii, acest interviu comprehensiv ofera o evaluare completa a persoanelor suspecte de tulburari din spectrul autismului.

Citeşte mai mult...

 

Testul international ADOS

Unul dintre testele principale de screening si de diagnostic utilizate pentru depistarea si confirmarea tulburarilor din spectrul autismului este ADOS (Autism Disorder Observation Schedule). Acesta este un test amanuntit in urma caruia sa pot obtine rezultate de o acuratete ridicata care pot sta la baza constituirii unui plan de interventie care sa includa atat servicii psihologice cat si medicale.

Citeşte mai mult...

 

Ce este terapia senzoriala?

Numita si “dieta senzoriala”, aceasta terapie implica un program de activitati strict planificate de catre terapeutul ocupational, fiecare “dieta” fiind alcatuita si dezvoltata astfel incat sa preintampine nevoile sistemului nervos al copilului respectiv. O dieta senzoriala stimuleaza receptorii de contact (tactil, vestibular si proprioceptiv) prin tehnici de alerta, organizare si calmare.

Citeşte mai mult...

 

Ce este art terapia (terapia prin arta)?

Terapia prin arta îl ajuta pe copil sa se inteleaga pe sine, sa se elibereze de anxietatile si tensiunile acumulate, sa dezvolte abilitati de comunicare si sa exerseze si optimizeze propriile capacitati de relationare cu ceilalti copii si cu adultii, ajutand in final, la elaborarea unor strategii de rezolvare a conflictelor.

Citeşte mai mult...

 

Helpautism.ro

Voluntariat

Cariere

Program Formare

 Terapie comportamentală aplicată la copiii cu tulburare de spectru autist

10 locuri disponibile!

Program National Gratuit

Programul Naţional Gratuit de Diagnostic Precoce si Evaluare Psihologică

Program dedicat copiilor cu varsta intre 1 si 4 ani

Chestionar

NOU Screening aprobat de Ministerul Sănătății

Click aici pentru detalii!

Calendar activitati

Septembrie 2016 Octombrie 2016 Noiembrie 2016
Lu Ma Mi Jo Vi Du
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Fii alaturi de noi!

HESI

Newsletter


 
itsybitsylogo Cosmote Logo
agerpres domo henkel fancourier Logo-Boboc
praktiker logo tinact mercury360 logo

 

primaria-sectorului-3-buc-partener petrom sportulpentrutine

 

Realizat si optimizat de ScopTop