Tulburarile specifice de scris-citit la copiii cu TSA

În cadrul acestui curs ne-am propus să prezentăm caracteristicile tulburărilor specifice de învățare (dislexie, disgrafie, discalculie, disortografie) diagnosticate și la copiii cu TSA, modalitățile de evaluare și diagnosticare precum și multe exemple practice din terapia logopedică.

Prin prizma informațiilor prezentate, aducem în atenția părintilor și specialistilor necesitatea unei diagnosticării corecte, timpurii și importanța intervenției specifice, în terapia tulburărilor specifice de învatare la copiii cu autism.

 

Data: Sâmbătă, 18.05.2019

Interval: 10.00-14.00
Susținut de: Amalia Lupu și Anne Marie Hoțoiu

Locație curs: str. Delea Nouă, nr. 36, sector 3, București

Structura cursului:

1. Definiții și delimitări;
2. Evaluarea și diagnosticarea tulburărilor specifice de învățare;
3. Intervenție precoce – exemple practice și studii de caz.

Cursul se adresează specialiștilor in domeniu, logopezi, psihopedagogi și părinților, are un caracter practic și este susținut de către psiholog logoped Anne Marie Hoțoiu și psiholog logoped Amalia Lupu.

Beneficii:

- Prezentarea instrumentelor și materialelor de lucru din cadrul cabinetului logopedic;

- Exemplificarea tehnicilor de lucru practic, prin studii de caz, discuții active, joc de rol, lucru în echipă;

- Posibilitatea prezentări cazurilor personale sau întalnite în practică și dezbaterea lor.

Lectori:

Amalia Lupu este psiholog cu drept de liberă practică în domeniul Psihopedagogiei Speciale, logoped și terapeut ABA cu o experiență de peste 9 ani, formator și lector, susține cursuri de specialitate pentru părinți și logopezi, membru în cadrul Asociația Specialiștilor în Terapia Tulburărilor de limbaj ( ASTTLR).

Este coordonatorul departamentului de Logopedie al Asociaței Help Autism și este specializată în stimularea și corectarea limbajului verbal și non-verbal al copiilor cu autism.

Anne Marie Hoțoiu este absolventă a facultății de Psihologie și Științe ale Educației, Domeniul Științele Educației Departament de Psihopedagogie Specială, cu master în Psihopedagogia Școlii Incluzive, în cadrul Universității București și psiholog autonom acreditat COPSI.

Experiența profesională a fost dobândită în cadrul unei școli speciale din București, ca profesor psihopedagog, unde a practicat terapie logopedică, începând cu anul 2013.

Din 2016, lucrează ca logoped în cadrul Asociației Help Autism, timp în care a susținut workshopuri pe diverse subiecte de actualitate ce țin de terapia tulburărilor de limbaj și de comunicare.

Cost: 150 lei

Modalitate de plată: 150 Lei vor fi plătiți la înscriere în contul ASOCIAȚIA HELP AUTISM, CF 26590428. Cont IBAN RO15 BACX 0000 0008 4377 5014, deschis la Unicredit Bank, cu specificarea numelui persoanei pentru care se face plata și cu mențiunea “Tulburările specifice de scris-citit la copiii cu TSA” pana la data de 17.05.2019.

Locuri disponibile: 20

Termenul de plată este de o săptămână de la data înscrierii, în caz contrar, înscrierea se va anula automat.

Pentru înscrierile efectuate în ultima săptămână, plata va trebui făcută în maxim 48 de ore, de la înscriere.

Momentan înscrierile la cursul de logopedie sunt încheiate. Daca doriți să fiți anunțat de startul înscrierilor pentru următorul program vă rugam să trimiteți un mail la adresa laurentiu.bocai@helpautism.ro care să conțină următoarele date: Nume, Prenume, Telefon, E-mail.