Evaluarea Psihologică a copiilor cu TSA

Cursul online este o experiență de învățare activă pentru specialiști. Păstrăm conținutul cursului „Evaluarea Psihologică a copilului cu TSA”, dar mutăm învățarea într-un mediu confortabil și dinamic. 

Dezvoltat de psihologi clinicieni și psihopedagogi cu scopul de a profesionaliza personalul implicat în recuperarea copiilor cu TSA, cursul „Evaluarea copilului cu TSA” este o urmare a experienței Help Autism în lucrul direct și diferențiat cu sute de copii cu tulburări de spectru autist.

Image

15 credite

Cursul este acreditat de Colegiul Psihologilor din România cu 15 credite pentru specializările psihologie clinică, psihoterapie și psihopedagogie specială.

Cursul oferă o experiență de lucru pe o platformă care ușurează procesul de evaluare.

Cui îi este adresat cursul?

Oricărui psihoterapeut care desi nu face evaluari clinice, intalneste in practica lui privata un numar de copii cu modalitati diferite de comunicare si relationare si are nevoie sa-l inteleaga si ulterior sa poata face parintilor cele mai bune recomandari.

Oricărui psiholog sau psihopedagog interesat să se perfecționeze în evaluarea copiilor și preadolescenților, care prezintă întârzieri în dezvoltare sau simptome specifice autismului

Oricărui cadru didactic care are in clasa sau in grupa copii cu manifestari diferite de ale celorlalti copii, care au dificultati de comunicare si relationare si isi doresc sa-i inteleaga mai bine si sa poata face parintilor cele mai bune recomandari.

Cum ne conectăm?

Cursul se desfășoară prin aplicația de apel conferință ZOOM la care vă veți putea loga fără efort accesând linkul pe care vi-l trimitem pe email după înscriere. În fiecare zi de curs, ne spunem Bună dimineața din confortul casei, cafeaua sau ceaiul gata.

Image

Lectori

Cursul este susținut de specialiști Help Autism cu experiență. La fiecare curs vă veți întâlni cu 2 psihologi clinicieni.

Adriana Bălșanu
Adriana BălșanuPsihoterapeut, absolvent master internațional ABA
Psihoterapeut cognitiv-comportamental în supervizare, terapeut și coordonator ABA - Analist comportamental, absolvent al masterului Applied Behaviour Analysis din cadrul programului Clemson University - România.
Violeta Mihalașcu
Violeta MihalașcuPsihoterapeut, absolvent master internațional ABA
Psiholog clinician și psihoterapeut cognitiv-comportamental specialist, terapeut si coordonator ABA - Analist comportamental, absolvent al masterului Applied Behaviour Analysis din cadrul programului Clemson University - România.

Agenda

Data: 29 Ianuarie

Orele: 10:00-20:00

Structura
 • Cursul va conține o parte teoretică și una practică

  Partea teoretică, conține informație teoretică care să ajute la întelegerea conceptelor împreuna cu filmări care să ajute cu exemplificarea lor, exerciții pe grupe/rooms și jocuri de rol pentru însușirea cât mai bună a noilor abilităti:

 • Dezvoltarea abilităților observate în stabilirea psihodiagnosticului clinic și evaluarea psihologică a copiilor cu simptome specifice autismului.
  • Dezvoltarea abilităților clinicianului de efectuare a interviului clinic cu scopul anamenezei (teorie și jocuri de rol)
  • Întelegrea manifestărilor Autismului
  • Întelegerea etapelor de dezvoltare tipică a copiilor
  • Procedura diagnosticării conform celui mai nou manual de diagnostic DSM V
  • Diagnosticul diferențial al autismului cu alte tulburări ale copilăriei
  • Identificarea și utilizarea adecvată a instrumentelor de psihodiagnostic clinic și educațional specializate: ADOS, ADI-R, ABAS, ASRS, PEP-3, CONNERS, PED-A si PED-B, Carolina Curriculum, WISC si SON-R.
  • Utlizarea platformei de evaluare online EDUABA.ro, pentru evaluarea abilităților pentru copii cu vârsta între 0-6 ani
  • Întocmirea raportului de diagnostic și modul de comunicare a acestuia părinților.

  Partea practică: vă punem la dispoziție, gratuit, accesul la o platforma de evaluare a abilităților copiilor care ajută la crearea raportului de evaluare printr-un soft specializat, care micșorează timpul necesar pentru scrierea lui. Veți primi un mic proiect practic care vă va ajuta să exersați informațiile teoretice aflate în primul modul.

Taxă :

Valoarea cursului este de 250 lei.

Notă: Banii strânși din taxa de participare vor fi folosiți în susținerea activității centrelor Help Autism.

 

Beneficii directe:

La finalul cursului, participanții înscriși în Colegiul Psihologilor din România, vor primi diploma cu credite din partea CPR.

Participanții neînscriși în colegiu, vor primi diploma de participare și adeverință de practică.

Participanții vor primi suportul de curs și materialele necesare de lucru.

Pași înscriere

1. Completează formularul de mai jos

2. Achită valoarea cursului

Plata se face în contul ASOCIAȚIA HELP AUTISM, CF 26590428. Cont IBAN RO15 BACX 0000 0008 4377 5014, deschis la Unicredit Bank menționând pe dovada de plată: Nume și Prenume, Curs Evaluare .

Pentru validarea înscrierii la curs este necesar să faceți plata în 48 de ore de la înscriere, iar dovada plății să o trimiteți pe adresa de mail edu@helpautism.ro, în caz contrar înscrierea se va anula.

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Cod Antispam
Invalid Input