Curs Online Logopedie/Meloterapie - Mai 2020

Meloterapia integrată în terapia logopedică

Workshopul are ca scop evidențierea beneficiilor pe care le aduce terapia ocupațională prin muzică și sunet, în cadrul terapiei logopedice. Ne propunem să descriem și să exemplificăm tehnici specifice de îmbunătățire a limbajului expresiv verbal, corectarea și stimularea acestuia și nu numai. Desigur, aceste tehnici sunt folosite cu succes și în etapele premergătoare limbajului expresiv verbal. O importanță majoră în apariția și uzul limbajului funcțional verbal sau scris o au atât respirația nonverbala cât și abilitățile motrice și tactilo-kinestezice, pe care le putem exersa și îmbunătăți considerabil prin tehnicile de meloterapie prezentate în cadrul workshopului.

Cursul este adresat specialiștilor în domeniu aflați la început de drum, părinților, terapeuților, profesorilor, educatorilor. Varianta ONLINE a cursului menține calitatea cursului fața-n față, dar oferă confortul continuării formării chiar și în perioade de distanțare socială.

Programul Help ONLINE inițiat de Help Autism oferă posibilitatea tuturor celor implicați în terapia copiilor cu autism (părinți, psihologi, logopezi, studenți) să continue învățarea. 

Image

Cui îi este adresat cursul?

Te poți înscrie dacă ești

Psiholog

Oricărui psiholog, psihoterapeut interesat să-și perfecționeze sau să dezvolte programe de terapie pentru copiii și preadolescenții cu autism.

Student

Oricărui student la psihologie, psihopedagogie, sociologie, asistență socială, medicină.

Părinte

Părinților care doresc să înțeleagă procesul de recuperare al copilului lor și ce așteptări să aibă de la terapeut.

Cum ne conectăm?

Cursul se desfășoară prin aplicația de apel conferință ZOOM la care vă veți putea loga fără efort accesând linkul pe care vi-l trimitem pe email după înscriere. În fiecare zi de curs, ne spunem Bună dimineața din confortul casei, cafeaua sau ceaiul gata.

Image

Lector

Laura Radu
Logoped în cadrul Asociației Help Autism. Este psiholog autonom cu drept de liberă practică în Psihopedagogie specială și în formare profesională în hipnoză și terapie cognitiv-comportamentală. Lector la Conferința Internațională ABA dar și IACB, susține workshop-uri în domeniul terapiei logopedice și are o experiență de peste 10 ani în lucrul cu copiii tipici dar mai ales cu cei cu cerințe educaționale speciale. Deasemenea predă cursuri de muzică vocal-instrumentală în cadrul Fundației Bucuriile Muzicii. În activitatea sa integrează atât psihologia, psihopedagogia, terapia logopedică dar și terapia ocupațională prin muzică și sunet.
Image

Agenda

8 mai 2020, între orele 16:00 - 19:00

Valoarea cursului este de 150 lei.

Structura

    Perceptia auditiva a sunetului

    Legatura dintre muzica, psihic si expresia verbala/nonverbala

    Planul de interventie

    Instrumente folosite in meloterapia integrata in logopedie

    Exercitii si aplicatii practice ale meloterapiei