Mariana Florea

Mariana Florea

Terapeut integrare senzoriala

  • Sunt psihoterapeut ABA și psihoterapeut de familie. Am terminat Facultatea de Psihosociologie și Știinte Politice din cadrul Universităţii “Hyperion” în anul 2004, apoi mai multe masterate și cursuri de formare continuă în domeniul psihoterapiei de familie. Am urmat o formare de lungă durată în psihoterapie sistemică de familie din 2006 până în 2010, iar din 2009 am aviz de liberă practică în psihoterapie de familie.
    Implicarea mea în psihoterapia copiilor a început prin voluntariat în centrele care lucrau cu copii din spectrul autist, după un curs de formare cu participare finlandeză. Apoi am fost shadow, iar după aceea am descoperit Help Autism și povestea continuă cu fiecare copil care intră în cabinet supărat și pleacă zâmbind. După un timp spune “Pa, mami!” și “Bună Maria!”, iar asta mă inspiră pentru a continua.
    Datorită specializării mele pot spune că deși lucrez cu copiii ca psihoterapeut comportamental, înţeleg și interacţiunile dintre membrii familiei, dintre părinţi și copilul cu care lucrez sau dintre copil și fraţii lui.
    Dinamica familiei este uimitoare și mă umple de bucurie când o idee îmi vine în urma discuţiei de feedback la sfârșit de sesiune.
  • mariana.florea@helpautism.ro