Dăruiește cu 3,5% mai multă copilărie!

În cei 9 ani de Help Autism, speranța a peste 1000 de părinți că lupta nu este pierdută odată cu primirea unui diagnostic, că micuții lor speciali au șansa de a-și recâștiga copilăria, a venit cu 2%. Sute de mii de oameni au înțeles, în acești ani, că schimbarea vine din implicare și că binele poate să nu coste nimic, atunci când înțelegi, îți pasă și îți dorești să-l dăruiești.

Implicarea lor s-a transformat în sute de mii de ore de terapie, iar acest ajutor se vede, zi de zi, în ochii a sute de copii care zâmbesc, vorbesc, se joacă, merg la școală și încep să-și construiască viitorul în lumea noastră. Cu 2% am rescris împreună sute de povești. Cu 2% s-a schimbat și viața Alexiei și a lui Edi, micuții care ne-au ajutat în urmă cu câțiva ani să spunem povestea sutelor de copii care au nevoie de sprijin și au devenit imaginea acestei campaniei. Astăzi, Alexia și Edi merg la o școală de masă, comunică, se bucură și au lăsat în urmă anii în care societatea le dădea atât de puține șanse de a deveni copii integrați. 

Din acest an, facilitatea fiscală de redirecționare gratuită a 2% din impozitul pe venit devine 3,5% pentru organizațiile licențiate, cu servicii sociale acreditate. Asociația Help Autism este furnizor de servicii sociale acreditat, așa cum reiese din lista furnizorilor publicată de Ministerul Muncii lista furnizori servicii sociale acreditate și are trei servicii licențiate publicate în lista Ministerului Muncii lista servicii sociale licențiate.

 

Tot din acest an, există două metode prin care 3,5% din impozitul pe venit poate fi direcționat către cauza copiilor noștri:

 

 

Completarea și depunerea formularului 230 sau a Declarației Unice 

Complează declarația corespunzătoare sursei tale de venit: 

> Pentru venituri salariale: 

Completează Declarația 230 cu datele tale. Dacă nu cunoști suma corespunzătoare a 3,5% din impozit,  poți lăsa căsuța necompletată  iar aceasta va fi calculată de către organele fiscale. 

Declarația se depune la filiala ANAF din sectorul sau orașul tău.

Pentru colectare și depunere trimite-ne un mesaj pe adresa: ancuta.manole@helpautism.ro sau completează formularul din meniul contact și vom prelua noi pentru tine această sarcină. 

> Pentru venituri din alte surse (cedarea folosinței bunurilor, drepturi de autor, etc): completează Declarația Unică. După completarea datelor tale personale adaugă la secțiunea 6, punctul B datele Help Autism: "ASOCIATIA HELP AUTISM – COD FISCAL 26590428 -RO05BACX0000000843775000“

Termenul de depunere a declarațiilor pentru redirecționarea impozitului aferent anului 2018 este 31 iulie 2019. 

Reținerea la sursă de către angajator

Procedura este simplă și presupune doar 4 pași:

Pas I – Depunerea cererii de redirecțioare de către angajat

  • Completarea cererii de redirecționare de către angajat privind redirecționarea impozitului pe venit;
  • Predarea formularului la departamentul resurse umane(sau serviciului externalizat, după caz);

Pas II - Reținerea la sursă în programul de salarizare – operațiune efectuată de către departamentul resurse umane.

Se selectează procentul de redistribuire 3.5%

Se introduce manual în câmpul ”ONG den” Help Autism și CIF-ul 26590428

Pas III - În Declaratia 112, pe care fiecare angajator este obligat să o depună lunar, se va completa manual suma deductibilă în Secțiunea ”Impozit pe veniturile din salarii și/sau asimilate salariilor”, în câmpul ”Deductibilă”. Această sumă reprezintă totalul valorilor redirecționate de către angajații companiei respective indiferent de ONG-ul ales. Acest calcul se poate realiza ușor din statul de salarii. 

 Pas IV - Angajatorul virează sumele către Help Autism, în contul completat de către angajat. În cazul în care sunt mai multe ONG-uri este necesar ca angajatorul să calculeze care sunt sumele aferente fiecărui ONG (în D112 se va introduce doar valoarea totală).

 

Pentru alte detalii ne poți contacta pe email ancuta.manole@helpautism.ro sau la telefon 0765.256.163 -  Anca Manole 

Îți mulțumim că ești alături de noi!

💕PULS Help Autism
Cum să-i pregătim pe copiii cu autism pentru vacanță

Vacanța poate fi una dintre cele mai așteptate perioade în decursul unui an, însă pentru familiile copiilor cu autism, acest moment poate fi mai dificil de gestionat. Iată câteva recomandări pentru a vă bucura și a vă relaxa mai mult alături de micuții dumneavoastră.

Read more