CURS ABA la BUZĂU pentru specialiștii în terapia copiilor cu autism

Cu peste 9 ani experiență de lucru direct și diferențiat cu sute de copii, Help Autism a dezvoltat programul de formare a specialiștilor din țară și lansează primul curs de formare a terapeuților la Buzău. Cursul acreditat de Colegiul Psihologilor din România (cu 60 de credite) are loc la sediul Asociației Micul Îngeraș în luna noiembrie pe parcursul a 60 de ore de teorie și practică.

Dezvoltat de terapeuți și coordonatori cu scopul de a profesionaliza personalul implicat în recuperarea copiilor cu TSA, cursul „Terapie comportamentală aplicată la copiii cu tulburare de spectru autist” este o îmbinare de module teoretice cu multe ore de practică supervizată. Noutatea cursului organizat de specialiștii Help Autism este practica sau supervizarea unu-la-unu atent urmărită de lectorii cursului.

Read more
Cunoaşterea, înţelegerea tulburărilor de spectru autist şi învăţarea unor tehnici de integrare a copiilor cu diagnostic

Cursul este adresat cadrelor didactice din învăţământul preşcolar și din învățământul primar cu scopul de a dezvolta noi atitudini față de problematica autismului și față de integrarea copiilor cu autism în învățământul de masă, putând astfel crea echipe multidisciplinare de lucru.
• Cunoașterea și înțelegearea simptomelor diagnosticului de autism;
• Înțelegerea principiilor comportamentului și a principiilor comportamentale ABA care controlează comportamentul;
• Învățarea unor tehnici comportamentale care să ajute cadrul didactic să il integreze mai ușor pe copilul cu autism în colectiv.

Read more