CURS ABA la BUZĂU pentru specialiștii în terapia copiilor cu autism

Cu peste 9 ani experiență de lucru direct și diferențiat cu sute de copii, Help Autism a dezvoltat programul de formare a specialiștilor din țară și lansează primul curs de formare a terapeuților la Buzău. Cursul acreditat de Colegiul Psihologilor din România (cu 60 de credite) are loc la sediul Asociației Micul Îngeraș în luna noiembrie pe parcursul a 60 de ore de teorie și practică.

Dezvoltat de terapeuți și coordonatori cu scopul de a profesionaliza personalul implicat în recuperarea copiilor cu TSA, cursul „Terapie comportamentală aplicată la copiii cu tulburare de spectru autist” este o îmbinare de module teoretice cu multe ore de practică supervizată. Noutatea cursului organizat de specialiștii Help Autism este practica sau supervizarea unu-la-unu atent urmărită de lectorii cursului.

1 din 59 de copii are o formă de autism - una dintre cele mai des întâlnite tulburări ale copilăriei. În România, în fiecare an, peste 1000 de copii sunt încadrați în spectrul de tulburări în autism, dar numărul de specialiști este foarte mic. Estimăm că doar 300 de psihologi din țară au competența de a face terapie specializată în recuperarea copiilor cu TSA.

Cursul "Terapie Comportamentală Aplicată la Copiii cu Autism" aduce principiile ABA - metoda dovedită științific care stă la baza programul de recuperare a oricărui copil cu TSA. 

Cui ii este util acest curs?

Oricărui psiholog, psihoterapeut interesat să-și perfecționeze sau să dezvolte programe de terapie pentru copiii și preadolescenții cu autism

Oricărui student la psihologie, psihopedagogie, sociologie, asistență socială, medicină.

Lectori:

Adriana Balșanu și Violeta Mihalașcu aau lucrat, cumulat, cu peste 150 de copii cu autism în centrele Help Autism. Adriana Balșanu este psihoterapeut cognitiv-comportamental în supervizare, terapeut și coordonator ABA. Violeta Mihalașcu este psiholog clinician și psihoterapeut cognitiv-comportamental autonom, terapeut si coordonator ABA. Ambele au absolvit masterului Applied Behaviour Analysis din cadrul programului Clemson University - România.

Număr de locuri disponibile: minim 15, maxim 25.

DETALII AGENDA BUZĂU:

Modul 1 Teorie: 7,8,9 noiembrie
Modul 2 Teorie: 28,29 noiembrie
Modul 3 Practică: la alegerea participantului în centrele Help Autism, supervizare live online sau studiu de caz.

În total: 60 de ore

LOCAȚIE BUZĂU:

sediul Asociației Micul Îngeraș, Bulevardul 1 Decembrie 1918, 6E-6H, vis.a.vis de blocul 5F

Module teoretice:

Descrierea tulburarii de spectru autist;

Descrierea terapiei ABA si a principiilor de aplicare a tehnicilor de lucru;

Intelegerea comportamentelor problema;

Strategii de preventie si de scadere a comportamentelor neadecvate;

Cresterea in frecventa a comportamentelor adecvate;

Dezvoltarea abilitatilor de joaca;

Dezvoltarea abilitatilor de socializare;

Integrarea in invatamant;

Evaluarea abilitatilor copilului.

Modul Practică (o varinntă la alegerea participantului):

  • practică directă în centrele Help Autism,

  • supervizare live online sau

  • lucrul pe studiu de caz

Beneficii directe:

La finalul cursului, participanții înscriși în Colegiul Psihologilor din România, vor primi diploma cu credite din partea CPR. Participanții neînscriși în colegiu, vor primi diploma de participare și adeverință de practică.
Participanții care se remarcă au posibilitatea de a colabora cu asociația, fie prin plasarea terapeutului în familie, fie prin implicarea în programe de voluntariat pentru formare continuă și posibilitatea de angajare ulterioară. Participanții vor primi de asemenea suportul de curs tipărit, respectiv prezentările și instrumentele necesare de lucru, în format electronic.

Valoarea cursului:
1300 lei achitată în două rate.

Pași înscriere:

1. Completează formularul de mai jos.

2. Achită integral pentru a beneficia de 10% discount din costul de curs sau în două rate după cum urmează:

  • 600 Lei vor fi plătiți în avans
  • 700 Lei până la inceperea celui de-al 2-lea modul

Plata se face în contul ASOCIAȚIA HELP AUTISM, CF 26590428. Cont IBAN RO15 BACX 0000 0008 4377 5014, deschis la Unicredit Bank, Sucursala Stefan cel Mare cu specificarea numelui persoanei pentru care se face plata și cu mențiunea “Curs Formare Terapie ABA - Buzău”.

Termenul de plată este de o săptămână de la data înscrierii, în caz contrar, înscrierea se va anula automat. Pentru înscrierile efectuate în ultima săptămână, plata va trebui făcută în maxim 48 de ore, de la înscriere.

Membrii rețelei RO TSA beneficiază de un discount de 20% din costul de curs (acesta nu se cumulează cu alte oferte).