Trofeele Generozității în Autism - ce companii și instituții s-au remarcat în 2019 pentru au acționat cu responsabilitate pentru copiii cu autism

Luni, 18 noiembrie, în cadrul celei de-a șaptea ediții a Trofeului Generozității, Asociația Help Autism a acordat 6 trofee pentru implicarea companiilor și instituțiilor în parcursul de recuperare și integrare a copiilor cu autism din România.

Pentru generozitatea cu care au fost atenți la nevoile copiilor cu autism în acest an și nu numai, asociația a oferit la trofee pentru următoarele categorii: Partenerul Anului, Partener de încredere al asociației, Partener instituțional de nădejde, De la sponsor la partener, Partener în comunicare cu responsabilitate, Partener fidel. Nominalizările și jurizarea au fost făcută de echipa administrativă a asociației, cea mai mare organizație din România dedicată cauzei.

Image
Image

Pentru încrederea cu care ne-au primit din primul an în care ne-au cunoscut. Pentru deschiderea cu care ne susțin și pentru demersul de a aduce în fața partenerilor lor cauza noastră.
Pentru fidelitatea și prietenia cu care an de an ne găzduiesc, pentru implicarea cu care echipa a înțeles că fiecare poate face mai mult pentru copiii cu autism.

Trofeul Partener de încredere a fost acordat JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

Image

Pentru deschiderea cu care se implică în fiecare demers de advocacy, pentru implicarea constantă în grupurile interministeriale și de lucru pe Legea Autismului și Planul Național pentru Autism 2020-2024, pentru reziliența cu care am adus împreună la lumină prima politică publică alternativă pentru copiii cu autism din toată țara, pentru curajul de a visa alături de noi și de părinții copiilor cu autism.

Trofeul pentru Partener Instituțional de Nădejde a fost primit de doamna Adina Codreș în numele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copiilor și Adopție - ANPDCA.

Image

Pentru prietenia pe care ne-au oferit-o în ultimii ani și pentru fidelitatea sprijinului acordat, pentru promptitudinea cu care răspund „Prezent” la evenimentele și propunerile noastre, pentru implicarea în conștientizarea autismului și promovarea campaniei de SMS recurent, pentru mobilizarea partenerilor locali în susținerea cauzei copiilor aparte, pentru că putem spune fără ezitare că este „partenerul pe care il poți trezi și noaptea”.

Trofeul pentru fidelitate a fost acordat companiei ARBOmedia Romania și a fost primit de domnul Alin Alecu.

Image
JW Marriott

Pentru că de mai bine de 3 ani oferă un sprijin important pentru susținerea programelor asociației, pentru că au înțeles că un sprijin constant poate face diferența în viața copiilor aparte și în asigurarea sustenabilității asociației, pentru încrederea pe care ne-o oferă an de an, pentru modelul de implicare al angajaților companiei în susținerea programelor de responsabilitate socială, pentru că reprezintă un partener valoros în îndeplinirea misiunii noastre.

Trofeul de la Sponsor la Partener s-a acordat companiei CASTROL.

Image

Pentru că au adus autismul în mainstream într-un discurs echilibrat și pozitiv, pentru că am creat împreună un val de înțelegere a autismului prin ochii lui Shaun din serialul Doctorul cel Bun difuzat de AXN România, pentru deschiderea cu care au construit campania online locală, pentru exemplul extraordinar de responsabilitate socială prin care au dăruit suport financiar dincolo de comunicare responsabilă, pentru că am făcut împreună poate cel mai important pas spre un viitor în care comunitatea să-i primească cu inima deschisă.

Trofeul Comunicare cu Responsabilitate a fost acordat agenției Oxygen.

Alin Alecu / ARBOmedia

Pentru că parteneriatul cu ei se transformă an de an în promisiuni respectate, pentru că angajamentul față de comunitate se transpune în fapte concrete, pentru încrederea și prietenia pe care ni le-au acordat, pentru implicarea în susținerea centrelor Help Autism din Suceava și Bucuresti, în campania de conștientizare a comunității și de acceptare a persoanelor cu minți aparte, pentru că ne au mereu în minte și în suflet când vine vorba de implicarea propriilor angajați în campanii sociale și târguri.

Trofeul Partenerul Anului se acordă companie Synevo. Laurențiu Luca, director general a primit simbolul prieteniei noastre.

Trofeele au fost înmânate de copii care au început terapia și continuă să-și descopere potențialul în centrele Help Autism: Radu (8 ani, diagnosticat cu TSA, sindrom hiperactiv și deficit de atenție), Alex (11 ani, diagnosticat la 2,8 luni cu autism), Andrei (6 ani și 5 luni și a fost diagnosticat cu TSA și întârziere în dezvoltarea limbajului la vârsta de 2 ani). Fără terapie și programe de socializare și integrare, Radu, Alex și Andrei nu ar fi fost astăzi elevi în școli de masă. Ei continuă să muncească în camera de terapie în fiecare zi câte 2 până la 6 ore pentru a ajunge adulți independenți și autonomi.