Lansarea platformei de atragere de fonduri (crowdfunding) www.1leupezi.ro

Tu ce faci cu 1 leu pe zi?

1 leu pe zi timp de un an oferă 10 ore de terapie gratuită unui copil cu autism şi şansa unei copilării normale. Tu ce faci cu 1 leu pe zi? Aceasta este întrebarea pe care Asociaţia Help Autism o adresează prin proiectul platformei de crowdfunding, www.1leupezi.ro, prin care îşi propune să atragă nu doar fonduri ci şi implicarea comunităţii în recuperarea şi integrarea copiilor cu tulburare de spectru autist.

În România nu se cunoaşte, în mod oficial, cifra reală a copiilor ce prezintă semne ale autismului, însă studiile arată o incidenţă alarmantă de 1 din 68 de copii care suferă de această tulburare. Din cauza lipsei de informare, diagnosticarea este de multe ori întârziată, iar intervenţia terapeutică la o vârstă cât mai fragedă reprezintă una dintre condiţiile esenţiale ale recuperării copilului cu autism.

diagnostic gratuit

Pentru şanse cât mai mari la recuperare, un copil diagnosticat cu autism are nevoie zilnic de 2 până la 8 ore de terapie, iar programele de intervenţie pot dura ani de zile, costurile acestei terapii specifice depăşind, de cele mai multe ori, veniturile unei familii. Cum singura şansă a copiilor cu autism este terapia, aceasta devine o povară financiară pentru părinte, însă o necesitate vitală pentru copil.

Deşi inițiativa unei platforme de crowdfunding care să ajute la susţinerea serviciilor oferite de asociaţie este una mai veche, anul acesta, prin intermediul proiectului “Înfiinţare centre de furnizare servicii inovatoare de psihoterapie”, platforma www.1leupezi.ro are un nou chip, a fost adaptată şi restructurată, devenind atractivă şi uşor de utilizat de către donatori.

Încă din anul 2015, platforma 1leupezi.ro s-a născut din convingerea asociaţiei că binele se construieşte puţin câte puţin iar implicarea şi responsabilitatea semenilor poate reprezenta soluţia pentru recuperarea acestor copii.

Tocmai din această credință, că stă în puterea fiecăruia să ajute, adresabilitatea platformei este una largă, cu un meniu uşor de utilizat, atât de către utilizatori experimentaţi ai acestui tip de metode de donare cât şi pentru persoane ce aleg să doneze pentru prima dată.

terapie gratuita

1 leu pe zi timp de 1 an oferă evaluare gratuită unui copil şi şansa de a începe terapia cât mai timpuriu, 10 ore de terapie gratuită sau contribuie la  deschiderea de noi centre de diagnostic precoce, evaluare şi terapie.

Utilizatorii platformei vor avea posibilitatea de a alege să doneze pentru unul dintre cele 3 proiecte ale asociaţiei - Diagnostic gratuit, Terapie gratuită sau Deschiderea de noi centre - ori pentru susţinerea individuală a unui copil.

Odată cu lansarea platformei, părinţii copiilor cu TSA îşi pot crea un profil personalizat, în care îşi pot spune povestea, încarca fotografii sau materiale video, în scopul de a strânge fonduri pentru finanţarea programelor de terapie a propriului copil.

La 7 ani de la înfiinţare, cu peste 110 specialişti, 480 de copii cu tulburări de spectru autist beneficiari ai serviciilor de terapie, peste 700 de părinţi implicaţi, 5 centre în Bucureşti şi unul în Suceava, Asociaţia Help Autism continuă eforturile de a răspunde nevoilor de recuperare şi de integrare a copiilor diagnosticaţi cu TSA.

deschidere centre

Platforma de atragere de fonduri (crowdfunding) www.1leupezi.ro a fost realizată în cadrul proiectului „Înființare centre de furnizare servicii inovatoare de psihoterapie”, co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă cu un buget total de 277.761,25 CHF. Grantul acordat este de 249.985,12 CHF, iar co-finanțarea asigurată de solicitant și parteneri este în valoare de 27.776,13 CHF. Pentru mai multe detalii privind Programul de Cooperare Elvețiano-Român, va invităm să vizitați http://www.swiss-contribution.ro.

FacebookShare pe Facebook
Latest articles
C
Tinerii cu autism au nevoie de sprijinul nostru ca obțină primul salariu - 2 rapoarte cu recomandări

Asociația HELP Autism în parteneriat cu Specialisterne a Islandi lansează un Studiu comparativ al legislației pentru persoane cu dizabilități din Islanda și România și un Ghid de bune practici sintetizate în urma vizitelor făcute de cele două organizații. Demersul face parte din proiectul AcceDis - Acces direct pe piața muncii pentru persoanele cu dizabilități.

AcceDis studiu comparativ

Read more