Curs Terapie comportamentală aplicată la copiii cu tulburare de spectru autist - 15 noiembrie 2019

Dezvoltat de terapeuți și coordonatori cu scopul de a profesionaliza personalul implicat în recuperarea copiilor cu TSA, cursul „Terapie comportamentală aplicată la copiii cu tulburare de spectru autist” este o îmbinare de module teoretice cu multe ore de practică supervizată.

Centrele HelpAutism, prin terapeuții lor, s-au remarcat prin standardele ridicate de aplicare a tehnicilor ABA în programe terapeutice atent urmărite. Cursul pentru terapeuți este o urmare a experienței HelpAutism în lucrul direct și diferențiat cu 150 de copii cu tulburări de spectru autist.

HelpAutism Curs ABA BUCURESTI noiembrie

CURS ACREDITAT DE COLEGIUL PSIHOLOGILOR DIN ROMÂNIA.

- PSIHOLOGIE CLINICĂ

- PSIHOTERAPIE ȘI PSIHOPEDAGOGIE SPECIALĂ

Numărul de credite acordat: 60

Cursul se adresează tuturor studenților la psihologie sau facultăți adiacente: psihopedagogie, sociologie, asistență socială, medicină.

Data:

Modul 1 teorie – 15 noiembrie : 10.00 - 16.00

Modul 2 teorie – 22 noiembrie : 10.00 - 16.00

Modul practică: 18 noiembrie - 13 decembrie (24 întâlniri x 2 ore/întâlnire = 48 ore de practică)

Total ore curs: 12 ore teorie și 48 ore practică = 60 ore

Cost: 1.000 lei / curs

Modalitate de plată: 400 Lei vor fi plătiți în avans, la înscriere în contul ASOCIAȚIA HELP AUTISM, CF 26590428. Cont IBAN RO15 BACX 0000 0008 4377 5014, deschis la Unicredit Bank, cu specificarea numelui persoanei pentru care se face plata și cu mențiunea “Terapie comportamentală aplicată la copiii cu tulburare de spectru autist”, restul urmând să fie achitați până la data de 21.11.2019.

 curs aba tera

10% discount pentru plata integrală a cursului.

Termenul de plată este de o săptămână de la data înscrierii, în caz contrar, înscrierea se va anula automat.

Pentru înscrierile efectuate în ultima săptămână, plata va trebui făcută în maxim 48 de ore, de la înscriere.

Locuri disponibile: 10

Lectori:

Adriana Balșanu - Psihoterapeut cognitiv-comportamental în supervizare, terapeut și coordonator ABA - Analist comportamental, absolvent al masterului Applied Behaviour Analysis din cadrul programului Clemson University - România.

Violeta Mihalașcu - Psiholog clinician și psihoterapeut cognitiv-comportamental autonom, terapeut si coordonator ABA -Analist comportamental, absolvent al masterului Applied Behaviour Analysis din cadrul programului Clemson University - România.

Camelia Crîșmariu – Psihopedagog, terapeut si coordonator ABA - Analist comportamental, absolvent al masterului Applied Behaviour Analysis din cadrul programului Clemson University - România

Ionela Ferucă – Psiholog și psihoterapeut cognitiv-comportamental în supervizare terapeut si coordonator ABA - Analist comportamental, absolvent al masterului Applied Behaviour Analysis din cadrul programului Clemson University - România.

Locație curs: str. Delea Nouă, nr. 36

Locații ore de practică:

• Casa Soarelui. Str. Marin Pazon, nr. 2-4, sector 3 (centru de terapie)

• Delea Noua, str. Delea noua nr 36, sector 3 (centru de terapie)

• Centrul Malin, str. Intrarea Graurului, nr. 9, sector 3 (centru de terapie)

Agendă:

Modul teorie 1 - Repere teoretice ale autismului

 • Simptomatologie
 • Prevalenta
 • Cauzele autismului
 • Integrare senzoriala
 • Terapie comportamentala aplicata (terapia ABA)
 • Scopul terapiei ABA
 • Prompturi
 • Recompense
 • Analiza functionala a comportamentului
 • Evaluarea abilitatilor si stabilirea diagnosticului
 • Formarea echipei de lucru in terapia ABA

Modul teorie 2 - Metoda ABA

 • Beneficiile terapiei ABA
 • Descrierea principiilor analizei comportamentale
 • Termeni de specialitate in terapia ABA
 • Reguli de invatare in terapia ABA
 • Organizarea unei sesiuni de lucru
 • Studiu de caz
 • Integrarea in invatamantul de masa a copiilor cu TSA
 • Shadow sau ajutorul de la gradinita
 • Relatia terapeutica si etica in terapia ABA

Modul practică:

Participanții vor beneficia de 48 de ore de practică și șansa de a interacționa direct cu 90 de copii cu autism cu vârsta între 1,5 și 11 ani din centrele Help Autism Delea Nouă, Mălin și Casa Soarelui. Cursanții vor avea ocazia să se implice efectiv în lucrul cu copiii cu autism și să observe planurile de intervenție ale copiilor cu diagnostic diferit: autism, retard, ADHD, întârziere în dezvoltarea limbajului expresiv, dar și șansa de a vedea stiluri diferite de lucru ale terapeuților. 

Beneficii directe:

La finalul cursului, particpanții înscriși în Colegiul Psihologilor din România, vor primi diploma cu credite din partea CPR. Participanții neînscriși în colegiu, vor primi diploma de participare și adeverință de practică.

Participanții care se remarcă au posibilitatea de a colabora cu asociația, fie prin plasarea terapeutului în familie, fie prin implicarea în programe de voluntariat pentru formare continuă și posibilitatea de angajare ulterioară.

Notă: Banii stranși din taxa de participare vor fi folosiți în susținerea activității centrelor Help Autism.

Momentan înscrierile în Programul de formare în terapie ABA și practică în autism sunt încheiate. Daca doriți să fiți anunțat de startul înscrierilor pentru următorul program vă rugam să trimiteți un mail la adresa laurentiu.bocai@helpautism.ro care să conțină următoarele date: Nume, Prenume, Telefon, E-mail.

Vă asteptăm!

Asociația HelpAutism.

logo-helpautism

Latest articles
C
Autismul în România. Nevoi și soluții integrate în 2020 - conferința 6 noiembrie 2019

Asociația Help Autism organizează miercuri, 6 noiembrie 2019 conferința Autismul în România. Nevoi și soluții integrate. Evenimentul are loc între orele 10:00 și 17:00 la Hotel Ambasador (Bdul General Gheorghe Magheru nr. 7, București).

La eveniment sunt așteptați reprezentanți RO TSA - cea mai mare rețea a organizațiilor nonprofit pentru persoane cu autism din România, experți în politici publice, reprezentanți ai instituțiilor publice, reprezentanți ai partidelor politice și jurnaliști. 

Citește mai mult