Bucureștiul în albastru pentru autism

De 9 ani, de Ziua Internațională a Conștientizării Autismului, 2 aprilie, mai mult decât oricând vorbim despre nevoia de acceptare și integrare a zecilor de mii de copii români afectați de tulburarea de spectru autist. 

 Și în acest an, ne-am alăturat manifestărilor internaționale și am marcat această zi prin evenimente de conștientizare și strângere de fonduri pentru cei 500 de copii cu autism, pe care îi susținem în programe de terapie.

În seara zilei de 2 aprilie, Bucureștiul a strălucit din nou în albastru, în cadrul acțiunii „Noaptea Albastră a Autismului”, parte a mișcării mondiale „Light it Up Blue”. Reprezentanții unor clădiri simbol ale Capitalei s-au alăturat și în acest an inițiativei noastre de conștientizare, iar Arcul de Triumf, Sediul creart - Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București din Piața Lahovari, Sala Radio, Teatrul Excelsior, clădirile Sky Tower, Globalworth Tower și Globalworth Campus au fost iluminate în culoarea simbol a autismului. 

Am spus povestea copiilor cu autism și în pași de dans. Alături de dansatorii școlii de dans Revolucion del Cuerpo și de voluntari am pus în scenă, în complexul comercial ParkLake, un flashmob și i-am îndemnat pe toți cei prezenți să afle mai mult despre lupta copiilor cu autism și despre ce poate face fiecare dintre noi pentru ca acești micuți speciali să aibă șansa la o viață normală.  

Manifestări cu ocazia zilei de 2 aprilie au avut loc și în țară. 52 de asociații și fundații și 26 de instituții publice, care fac parte din Rețeaua RO-TSA, înființată la inițiativa Help Autism în sprijinul copiilor cu autism, au marcat ziua prin diverse acțiuni menite să informeze și să implice comunitățile locale.