Sute de cicliști au susținut terapia copiilor cu autism la cea de-a IX-a ediție Rocket Bike Fest

De Ziua Copilului, Asociația Help Autism a invitat, încă o dată, iubitorii de ciclism din București și din împrejurimi la o zi de aventură pe două roți pe traseul competiției Rocket Bike Fest, din Pădurea Cernica. În ciuda condițiilor meteo care au pus la încercare traseul forestier, peste 250 de pasionați de sportul pe două roți, de toate vârstele, au răspuns apelului și au înfruntat noroiul pentru o porție de adrenalină și un sprijin pentru copiii din centrul Help Autism Mălin.

Rocket Bike Fest s-a impus din anul  2013 ca un eveniment de notorietate ce îmbină cele mai importante elemente ale unui stil de viață sănătos: o competiție în aer liber organizată de o echipă de profesioniști și voluntari, trasee și categorii bine delimitate pentru fiecare vârstă și nivel de pregătire, dar și lecții prețioase despre prietenie, caritate, voluntariat.

Și la această ediție, organizarea sportivă și amenajarea traseului au fost asigurate de multiplul campion la MTB, Velodrom şi Ciclocross, Răzvan Jugănaru, garantând desfășurarea unei competiții la cel mai înalt nivel. De o zi plină au avut parte și însoțitorii sportivilor, dar și copiii, care s-au bucurat de jocuri și concursuri organizate special pentru ei și de animația oferită de dragonul Sunny și prietenii săi. Actorul Vlad Conovaru a rămas alături de cauza copiilor cu autism și a fost prezent în calitate de MC și la această ediție. Cei 40 de câștigători ai curselor, la fiecare categorie, au primit premii din partea sponsorilor, iar unul dintre norocoșii jucători ai tombolei a plecat acasă cu un voucher oferit de Christian Tour pentru o vacanță de 7 zile în Grecia, în valoare de 1000 de euro. 

Cea de-a IX-a ediție Rocket Bike Fest nu a însemnat numai distracție pentru participanți. Fondurile strânse din participarea la concurs, la tombolă și din donații s-au transformat în peste 500 de ore de terapie de recuperare pentru copiii cu autism din centrul Mălin. Mălin este doar unul dintre cele patru centre Help Autism. 68 de copii diagnosticați cu autism vin aici zilnic pentru cel puțin două ore de terapie ABA, singura lor șansă de a recupera întârzierile în dezvoltare, de a se integra în grădiniță ori școală și de a duce o viață normală. 

Susținătorii ediției:

Sponsori: Vector, Stefanini, Decathlon, Christian Tour, Mega Image, Alka, Sloop, Aqua Carpatica, Alpin 57 Lux, Sun Plaza, Piontani, Universul Enciclopedic, AHA Print, Rent Tech, GFK. 

Parteneri: Phoenix Media, Virgin Radio, ASVSU.