Descriere program Părinte pentru Părinte 2015-2016

Asociația Help Autism continuă și în 2015 programul „Părinte pentru Părinte”, cu cea de-a doua ediție.

Pentru al doilea an al programului, Help Autism alocă un buget de 45.000 Euro pentru terapia zilnică, timp de un an, a 25 de copii provenind din familii, care nu își permit să plătească terapia copilului și care locuiesc în București sau împrejurimi. În această ediție programul se va desfășura în două din centrele Help Autism, Casa Soarelui și sediul din Delea Nouă.

Banii sunt asigurați prin eforturile de strângere a fondurilor, realizate anul trecut de 240 părinții, beneficiari ai asociației.

Înscrierea în program de către familiile care solicită susținere se poate face prin doi pași:

Pasul 1: înscrierea online, prin completarea modulul de înscriere din pagina principală a site-ului www.helpautism.ro

Pasul 2: depunerea dosarelor conținând documentele menționate în regulament, trimiterea lor prin poștă la Centrul Help Autism, situat pe Str. Delea Noua nr. 36, până pe 27 februarie 2015 sau trimiterea documentelor pe email la contact@helpautism.ro.

Programul „Părinte pentru Părinte” 2014: În primul an programul a început cu 15 copii și un buget de 30.000 de euro, dar a fost finalizat cu 22 de copii cu autism, care au beneficiat de terapie gratuită, datorită suplimentării bugetului până la 50.000 euro prin strangerea de sponsorizări.

Rezultate 2014: În urma acestui program, 3 dintre copiii ajutați s-au recuperat aproape în totalitate și acum nu mai au nevoie de o terapie zilnică, ci numai de o supraveghere săptămânală din partea personalului de specialitate. Restul copiilor au înregistrat progrese vizibile, recuperând o mare parte din deficiențe. Recuperarea fiecărui copil diferă în funcție de gradul de afectare al lor și capacitățile acestora.

Calendarul programului „Părinte pentru Părinte 2015-2016”:

  • Anunț începere înscrieri pentru Program - 17 februarie 2015
  • Primirea dosarelor - 17 - 27 februarie 2015
  • Evaluare dosare - 28 februarie 2015
  • Comunicare rezultate - 1 Martie 2015

Pentru mai multe detalii despre Proiectul "Parinte pentru Parinte", vă rugăm accesați link-urile de mai jos:

 

Asociația Help Autism

logo-helpautism