Închiderea proiectului „Înfiinţare centre de furnizare servicii inovatoare de psihoterapie”

Asociația Help Autism, în parteneriat cu Asociația Autism, Terapie, Sport și Arte Argeş (ATSA Argeș) anunță închiderea proiectului „Înfiinţare centre de furnizare servicii inovatoare de psihoterapie, derulat în perioada Martie 2016 Iulie 2017, la nivelul a 3 județe: Bucureşti, Argeş, Suceava.

Proiectul „Înfiinţare centre de furnizare servicii inovatoare de psihoterapie” a vizat deschiderea a 3 noi centre de servicii sociale pentru copiii cu tulburare de spectru autist şi tulburări asociate, având ca obiectiv principal, promovarea terapiilor inovatoare în vederea recuperării şi a integrării lor în societate, cât și întărirea capacităţii instituţionale şi operaţionale a celor 2 asociații, Help Autism și ATSA Argeș.

Picture12

Citește mai mult
Lansarea platformei de atragere de fonduri (crowdfunding) www.1leupezi.ro

Tu ce faci cu 1 leu pe zi?

1 leu pe zi timp de un an oferă 10 ore de terapie gratuită unui copil cu autism şi şansa unei copilării normale. Tu ce faci cu 1 leu pe zi? Aceasta este întrebarea pe care Asociaţia Help Autism o adresează prin proiectul platformei de crowdfunding, www.1leupezi.ro, prin care îşi propune să atragă nu doar fonduri ci şi implicarea comunităţii în recuperarea şi integrarea copiilor cu tulburare de spectru autist.

În România nu se cunoaşte, în mod oficial, cifra reală a copiilor ce prezintă semne ale autismului, însă studiile arată o incidenţă alarmantă de 1 din 68 de copii care suferă de această tulburare. Din cauza lipsei de informare, diagnosticarea este de multe ori întârziată, iar intervenţia terapeutică la o vârstă cât mai fragedă reprezintă una dintre condiţiile esenţiale ale recuperării copilului cu autism.

diagnostic gratuit

Citeşte mai mult