Minți diverse, inimi deschise 🧠💕

Când am primit scrisoarea extraordinară pe care mintea lui Alex i-a trimis-o lui Alex, am înțeles că este nevoie să facem mai mult. Alex, la fel ca Andrei, Mălin sau alți copii cu care povestea Help Autism a început, a crescut. Și o dată cu el, trebuie să creștem și noi. Pentru că astăzi Alex are 16 ani și în centrele noastre nu-și mai poate atinge potențialul, nici crește ca adult autonom și independent. Visăm la o Românie în care mințile diverse să fie primite cu inimi deschise, este România pe care o construim împreună. Să începem.  

Dragă Alex,

iartă-mă că te-am dezamăgit. Că te-am făcut să te simți neputincios, rușinat, neînțeles, că nu am reușit să te fac să vorbești mai mult, că nu te ajut să-ți exprimi mai des emoțiile și nevoile. Îmi pare sincer rău când te-am făcut să te lovești în cap pentru că nu s-a înțeles că vrei încă o porție de paste sau când ai țipat în mijlocul magazinului pentru că sunetul părea sfâșietor. Ori când ai prins-o pe Adriana de păr ca să scapi de ora de terapie… Sau când mergi în parc și se face gol în jurul tău pentru că îți fluturi mâinile și copiii fug de tine…

Să știi că nu e vina ta, nici a mea … mintea ta.

Image

Alex este unul dintre cei 600 de copii și tineri cu autism pe care Asociația Help Autism îi susține în programele de terapie în toată țara.

Asociația Help Autism a deschis în 9 ani, 5 centre de terapie și a sprijinit peste 600 de copii în parcursul lor terapeutic.

Visăm la o lume în care fiecare să-și atingă potențialul, în care noi toți să avem minți și inimi deschise pentru a vedea frumusețea minților diverse.

Hai să construim împreună un viitor în care mințile aparte fac în mod real parte din comunitate!

Image
PULS Help Autism
Votul tău pentru Help Home în concursul Hai la Joacă! organizat de IKEA România

Asociația Help Autism este finalistă în cadrul concursului Hai la joacă!, organizat de IKEA România, prin care proiectul câștigător va primi toate fondurile strânse din vânzarea jucăriilor SAGOSKATT. Anul acesta proiectul propus de noi este Help Home, un spațiu de exersat pentru un viitor acasă, în care adolescenții și tinerii noștri pot învăța să se descurce singuri. Iar împreună îi putem ajuta să spună într-o zi „POT SINGUR”. Ca să ajungem acolo, avem nevoie de votul tău în competiția Hai la joacă!

HelpHome Andrei

Citește mai mult