Minți diverse, inimi deschise 🧠💕

Când am primit scrisoarea extraordinară pe care mintea lui Alex i-a trimis-o lui Alex, am înțeles că este nevoie să facem mai mult. Alex, la fel ca Andrei, Mălin sau alți copii cu care povestea Help Autism a început, a crescut. Și o dată cu el, trebuie să creștem și noi. Pentru că astăzi Alex are 16 ani și în centrele noastre nu-și mai poate atinge potențialul, nici crește ca adult autonom și independent. Visăm la o Românie în care mințile diverse să fie primite cu inimi deschise, este România pe care o construim împreună. Să începem.  

Dragă Alex,

iartă-mă că te-am dezamăgit. Că te-am făcut să te simți neputincios, rușinat, neînțeles, că nu am reușit să te fac să vorbești mai mult, că nu te ajut să-ți exprimi mai des emoțiile și nevoile. Îmi pare sincer rău când te-am făcut să te lovești în cap pentru că nu s-a înțeles că vrei încă o porție de paste sau când ai țipat în mijlocul magazinului pentru că sunetul părea sfâșietor. Ori când ai prins-o pe Adriana de păr ca să scapi de ora de terapie… Sau când mergi în parc și se face gol în jurul tău pentru că îți fluturi mâinile și copiii fug de tine…

Să știi că nu e vina ta, nici a mea … mintea ta.

Image

Alex este unul dintre cei 600 de copii și tineri cu autism pe care Asociația Help Autism îi susține în programele de terapie în toată țara.

Asociația Help Autism a deschis în 9 ani, 5 centre de terapie și a sprijinit peste 600 de copii în parcursul lor terapeutic.

Visăm la o lume în care fiecare să-și atingă potențialul, în care noi toți să avem minți și inimi deschise pentru a vedea frumusețea minților diverse.

Hai să construim împreună un viitor în care mințile aparte fac în mod real parte din comunitate!

Image
PULS Help Autism
Time management SMART în pandemie

Cel mai probabil mulți dintre noi s-au confruntat cel puțin o dată cu organizarea priorităților la locul de muncă. Respectarea termenilor limită sau randamentul pe care trebuie să îl dai într-un program fix poate fi destul de stresant și solicitant. Hai să vedem cum putem să facem time management smart.

Un articol de Daniela Dană.

CITEŞTE MAI MULT