Rocket Bike Fest - Cernica

Rocket Bike Fest Cernica 2013, o competitie cu scop nobil. Asociatia Help Autism in colaborare cu BikeXpert organizeaza evenimentul sportiv „Rocket Bike Fest - Cernica”Acesta este un eveniment sportiv care se va desfasura pe data de 1 Iunie 2013 si  21 Septembrie 2013.  Daca ai bicicleta, iti place miscarea, esti iubitor de natura si te motiveaza competitia, esti asteptat  pe 1 iunie in Padurea Cernica la Parcul de Aventura Pheonix, in proximitatea Manastirii Cernica.

Citeşte mai mult
Centrul Help Autism de Diagnostic Precoce, Evaluare Psihologica si Interventie Terapeutica in Autism!

Fiindca ne-am straduit alaturi de voi toti, in a aduce un zambet pe chipul fiecarui copil si fiecarui parinte cu care am interactionat in acest an, Mos Craciun ne-a adus un cadou nesperat -  primul Centru Gratuit de Dignostic Precoce, Evaluare Psihologica si Interventie Terapeutica in Autism proiect care va fi posibil prin finatarea de catre Enel Cuore Onlus Italia cu suma de 50.000 euro, in scop de dotare si utilare a centrului.

Citeşte mai mult
Nominalizare ca si finalisti la Gala Voluntarilor

Miercuri, 12 decembrie am fost prezenti la Crystal Ballrooms Palace in cadrul Galei Nationale a Voluntarilor, editia 2012.  Nominalizarea ca finalisti la 2 categorii: Sectiunea “Proiectul de Voluntariat al Anului in Domeniul Sanatate” cu proiectul "Si tu poti ajuta la diagnosticarea unui copil cu autism! CARNAVALUL TOAMNEI. PE ARIPILE MUZICII" si  Sectiunea “Voluntarul Anului in Domeniul Sanatate” prin Denisa Stanculescu, ne-au facut sa traim emotii puternice, la intensitate maxima, asa cum odinioara, copii fiind, traiam. 

Citeşte mai mult
Evenimentul cultural - umanitar “CARNAVALUL TOAMNEI. PE ARIPILE MUZICII”.

carnavalul-toamneiSambata, 10 noiembrie, ora 15, la Sala Palatului s-a desfasurat Evenimentul cultural - umanitar “CARNAVALUL TOAMNEI. PE ARIPILE MUZICII”.

galerie-fotol

Evenimentul cultural - umanitar s-a defasurat sub mesajul Si tu poti ajuta la diagnosticarea unui copil cu autism! si s-a bucurat de participarea a peste 3.000 de persoane care au ajutat prin prezenta lor la diagnosticarea celor 218 copii suspecti de autism, prin Programul National Gratuit de Diagnostic Precoce şi Evaluare Psihologica, activ pe parcursul anului 2013, in cadrul Asociatiei Help Autism, www.helpautism.ro. Voia buna si distractia s-au simtit prezente pe durata a 4 ore in compania artistilor Andra, Alb-Negru, Partizan, Fabian Sancez cu participarea extraordinara a Trupei Iris si a peste 50 de elevi ai liceelor si scolilor bucurestene, precum si 10 copii din centrele de plasament DGASPC Sector 3, care cu totii au sustinut momente artistice.

http://vimeo.com/54225031

Citeşte mai mult
Votul tau s-a transformat în ajutor real pentru copiii inscrisi in cadrul Programului National de Evaluare Gratuita!

Proiectul “Lumea din jur are sens si pentru mine – Materiale in terapia ABA pentru copii cu autism”, pe care l-ai votat in luna aprilie  in Competitia Orasul Tau, a primit finantarea de 5.000 euro! Datorită votului tău, 35 de copii vor primi kit-ul cu 1200 de ilustratii reprezentative ABA, si indrumarea psihologilor pentru implementarea planului individualizat de recuperare.

Citeşte mai mult
Programul National Gratuit de Diagnostic Precoce si Evaluare Psihologica

Asociaţia Help Autism anunta lansarea Programului National Gratuit de Diagnostic Precoce si Evaluare Psihologica pe parcursul anului 2013, program ce are ca scop evaluarea a 218 copii cu varsta cuprinsă intre 1 si 4 ani, suspecti de intrzieri in dezvoltare neuropsihica  si de limbaj, in scopul diagnosticarii precoce si interventiei terapeutice timpurii, singura sansa a copiilor cu tulburari din spectrul autist la recuperare si integrare in societate.

Citeşte mai mult
2 Aprilie - Ziua Internationala a Constientizarii Autismului

Asociaţia Help Autism te invita alaturi de copilul tau sa-ti arati solidaritatea fata de cauza copiilor cu autism, marcand 2 Aprilie - Ziua Internaţionala a Constientizarii Autismului prin participarea la piesa de teatru de papusi Pupaza din Tei sustinută de trupa de actori Muschetarii. Evenimentul va avea loc marti 2 Aprilie incepand cu ora 19.00 la Casa Artelor, str. Gheorghe Petrascu nr. 56, Sectorul 3.

Citeşte mai mult
Campania Cosmote - "Mesaje de iubire"

Au fost selectati castigatorii editiei Mesaje de iubire din acest an. 

COSMOTE Romania anunţă cele 8 ONG-uri care vor primi in total aproximativ 40.000 euro in cadrul campaniei Mesaje de iubire. In cadrul celei de-a cincea editii a campaniei „Mesaje de iubire”, COSMOTE Romania va oferi, cu sprijinul clientilor sai, un total de 39.671 euro, reprezentand o parte din veniturile provenite din SMS-urile trimise in ziua de Anul Nou, catre 8 organizatii non-guvernamentale si de binefacere care ofera ajutor si asistenta copiilor defavorizati sau bolnavi.

Citeşte mai mult
Conferinta Nationala ABA Editia a II-a, 11-12 Mai 2013

Conferinta Nationale de Analiza Aplicata a Comportamentului
Editia II, 11 – 12 mai 2013
 www.conferinta-aba.ro

In data de 11 – 12 mai la Crystal Palace Ballrooms, a avut loc cea de-a doua editie a Conferintei Nationale de Analiza Aplicata a Comportamentului, acreditata de Colegiul Psihologilor din Romania la care au participat peste 600 de persoane (psihologi, cadre didactice, studenti, parinti). Au fost prezenti lectori de renume acreditati ABA, precum si o serie de invitati speciali. 

Citeşte mai mult