Oamenii Help Autism Episodul 1: Acoperiș la Casa Soarelui

Plouă în camerele de la etaj la Casa Soarelui - a fost mesajul care nu ne lipsea la început de aprilie 2020. Cu câteva zile înainte închisesem centrele pentru că România intra în stare de urgență, ne dezmeticeam și ne mobilizam pentru a începe cât mai rapid programul de terapie online. Copiii noștri nu puteau întrerupe terapia, pentru ei o săptămână de stop terapie înseamnă stagnare, iar de la o lună în sus înseamnă regres. Pentru ei, suntem aici alături de comunitatea oamenilor cu inimi deschise, această poveste este despre oameni care sar rapid în ajutor și primul episod dintr-o serie în care ne propunem să vă convingem că schimbăm vieți.

Casa Soarelui este unul din cele 5 centre Help Autism, locul în care din 2012 fac terapie constant peste 70 de copii în fiecare săptămănă. De-a lungul anilor au absolvit programele ABA peste 150 de copii cu minți aparte, iar cele 10 camere de terapie sunt tărâmul copilăriei lor, spațiul în care se produce învațarea, progresul și în care hrănim speranța familiilor care visează la un viitor independent de ei pentru copiii lor. Camerele de la ultimul etaj au devenit inutilizabile după doar o ploaie de weekend care a scos la iveală probleme supărătoare legate de clădirea centrului, fiind descoperite deteriorări ale acoperișului prin care se infiltra apă în camerele de terapie. Astfel, 6 din cele 10 camere de terapie au fost sever afectate de intemperii, iar renovarea nu era o muncă de voluntari, ci implica specialiști care să repare acoperișul și bugete pe care nu le puteam aloca.

Dar noi știm că o mână de ajutor se găsește întotdeauna atunci când solicitarea care schimbă vieți ajunge la oameni care vor să asculte, iar noi voiam să le putem spune părinților care deja făceau eforturi deosebite pentru a asigura copiilor prezența constantă la ședințe de terapie că centrul este gata să-i reprimească pe copiii care îți continuă astfel drumul spre a-și atinge potențialul.

Soluția salvatoare a venit de la Fundația BricoDépôt România, al căror ajutor, în valoare de 27.000 de lei prin campania de finanțare <<Casele bune schimbă vieți>> și sponsorizare în produse în valoare de 3.000 de lei, a făcut posibile lucrările de renovare a clădirii. Apoi a venit rândul echipei DGASPC sector 3 să se pună pe treabă.

Astfel, acoperișul a fost refăcut și este gata pentru toamna care ne bate la ușă, precum o haină nouă, călduroasă, primită cadou de clădirea primitoare a Casei Soarelui.

Iată un scurt making off:

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Aflați din episodul următor ce pot face o mână de voluntari cu inimi deschise.

 

Despre Fundația BricoDépôt 

Fundația BricoDépôt a fost înființată ȋn 2019, de către Brico Dépôt România, parte a Grupului Kingfisher, având drept obiectiv principal susținerea proiectelor de îmbunătăţire a condiţiilor de locuit, a calităţii şi a siguranţei vieţii, ȋn comunități dezavantajate din Romȃnia.