VotOng.ro

Image

Asociația Help Autism a desemnat-o pe Daniela Bololoi pentru a candida ca membru în Consiliul Economic Social pentru mandatul 2021 – 2024. Candidatura este susținută de Rețeaua Organizațiilor în Autism RO TSA, Federația FEDRA - Federația pentru Drepturile și Resursele pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autism și Institutul ABA pentru poziția de membru în Domeniul Social.


Este pentru prima dată în istoria României când sectorul ONG este chemat să-și desemneze reprezentanții prin vot pe platforma VotONG (salutăm inițiativa și ne bucurăm în sfârșit că avem transparență în acest proces), totodată este pentru prima dată când conducerea Comitetului Economic și Social ajunge, prin rotație, să fie asigurată de unul din cei 15 reprezentanți ai sectorului care vor fi desemnați chiar prin implicarea dumneavoastră, în CES.

Este un moment CHEIE în care asociațiile, fundațiile și federațiile sunt chemate să demonstreze din nou că sunt unite, că reprezintă un sector esențial în România și că pot să-și expună cauzele deschis, într-un mod profesionist și susținut.

Daniela este, în acest moment, una dintre cele mai importante și credibile voci care reprezintă persoanele cu autism din România. Candidatura Danielei în Consiliul Economic și Social este susținută de Rețeaua Organizațiilor în Autism RO TSA, FEDRA și Institutul ABA, însumând peste 100 de ONG-uri din România, 6000 de beneficiari direcți și peste 40 000 de beneficiari indirecți.
Daniela este implicată în procese de consultare și fundamentare de politici publice din domeniul social, educațional și economic. Schimbările legislative produse au creat sprijin economic pentru mediul asociativ și o recomanda pentru rolul de membru CES. Ea și-a făcut o misiune personală din crearea punților de legătură între sectoarele social și economic.

În activitatea profesională m-a mânat întotdeauna dorința de a provoca schimbare prin punerea la comun a resurselor. Dincolo de parteneriatele public-private cu D.G.A.S.P.C.-urile locale pe care le-am creat pentru înlesnirea accesului la servicii sociale de calitate în afara centrelor Help Autism, eforturile mele și ale echipei au adus câteva schimbări semnificative prin:

consultanță și fundamentarea politicilor publice - normele pe legea autismului, Planul Național în Autism (2020-2024) și Programul Național de Sănătate Mintală, recunoașterea profesiilor de analist și instructor comportamental

îmbunătățirea acordării facilităților fiscale – modificarea procentului de direcționarea a impozitului pe venit persoane fizice de la 2% la 3,5%, digitalizarea procesului de depunere a formularelor 230 și extinderea facilității fiscale de direcționare a 20% din impozitul pe venit de către microîntreprinderi, cu impact major pentru tot mediul ONG.

Mi-am făcut o misiune personală din crearea punților de legătură între sectoarele social și economic și cred că pot continua acest rol ca membru în Consiliul Economic și Social. Iată obiectivele mele în următorul mandat:

Îmbunătățirea cadrului legislativ în domeniul economiei sociale și a accesului la facilități fiscale atât pentru contribuabili cât și pentru companii

Susținerea de propuneri legislative în vederea respectării drepturilor copiilor, a integrării reale a copiilor cu nevoi educaționale speciale

Asigurarea unui acces real la recuperare pentru persoanele cu neurodiversitate prin obținerea de susținere bugetară națională și europeană

Consolidarea unei relații între mediul economic și proiectele cu impact social

Implicarea directă în crearea, consolidarea și promovarea mecanismelor care asigură legătura directă și trainică între social și economic a fost preocuparea mea constantă. Voi continua să fac asta, acționând în mod responsabil și reprezentând toate entitățile non-profit din România în relația directă între resorturi economice și impact social.

Cred în schimbare, dar în egală măsură în multă dăruire și adevăr. Și mai cred că toate aceste sunt posibile dacă schimbarea începe cu fiecare dintre noi.

Eu continui să mă schimb, să am răbdarea de a o lua de la capăt ori de câte ori este nevoie. Cred în șansa copiilor, tinerilor și adulților cu autism la o viață decentă, cred că famiile lor merită eforturile noastre ale tuturor, care putem și suntem în măsură să-l oferim.

Sunt aici pentru orice ajutor aș putea oferi și îmi stă în putință!

Mă găsiți pe daniela.bololoi@helpautism.ro sau la telefon 0727.228.551

Puteți să îmi susțineți candidatura chiar aici https://votong.ro/ro/candidati/5, în zilele de 22 și 23 noiembrie 2020.