Centrul Casa Soarelui sprijinit de United Way România

Extinderea activității pentru Centrul de diagnoză precoce și servicii integrate în autism Casa Soarelui

„Casa Soarelui - Centru de diagnoză precoce și servicii integrate în autism” deschis de Asociația Help Autism în parteneriat cu D.G.A.S.P.C. sector 3, își intensifică în 2015 activitatea prin parteneriatul cu United Way România, oferind servicii de diagnostic gratuit pentru 100 de copii, terapie individualizată pentru 20 dintre aceștia și cursuri de informare pentru părinți și cadre didactice.


„Finanțarea primită de la United Way ne permite să ne extindem activitatea și beneficiarii Help Autism. Anul trecut am oferit servicii de terapie gratuită zilnică pentru 23 de copii, iar acest parteneriat ne permite dezvoltarea ariei de servicii. Astfel, în 2015, 100 de copii vor primi șansa la recuperare printr-un diagnostic pus la timp, pentru 20 dintre aceștia planul individualizat de terapie se va realiza la centrul Casa Soarelui, restul urmând să fie integrați într-un program de recuperare la domiciliu sau direcționați către alte centre.” - spune Adriana Bălșanu, psiholog și coordonator al centrului.

 Astfel, în cadrul centrului Casa Soarelui situat în strada Marin Pazon, nr. 2-4, sector 3, București, se vor realiza:

  • Depistarea timpurie a autismului și a afecțiunilor asociate pentru 100 de copii prin constituirea echipei multidisciplinare formată din psihiatri și neurologi, psihologi acreditați BCBA și în terapii cognitiv-comportamentale, logopezi, kinetoterapeuți.
  • Includerea părinților în workshop-uri de inițiere în analiza aplicată a comportamentului pentru însușirea ABC-ului comportamental (antecedent – comportament – consecință) și în abordarea.
  • Acordarea de servicii individualizate de terapie pentru 20 de copii, restul copiilor vor primi Kitul de materiale ABA pentru a primi intervenția terapeutică la domiciliu sau în alte centre specializate.
  • Pregătirea a 120 cadre didactice în analiza aplicată a comportamentului prin accesul gratuit la cursuri și program de instruire dedicat lor.

Asociația Help Autism se implică activ de 4 ani în derularea de programe de conștientizare a autismului, diagnostic precoce și intervenție timpurie pentru copiii cu autism. Considerată vârf de lance în acțiunile de schimbare a statutului autismului în România, pe lângă servicii de terapie oferite în cele 3 centre, o filială și la domiciliu, Asociația Help Autism - www.helpautism.ro, desfășoară activități de lobby, parteneriate public-private și este co-organizator al conferinței internaționale ABA - știința care stă la baza terapiilor de recuperare în autism. 

Asociația Help Autism

logo-helpautism