Conferinta Nationala de analiza aplicata a comportamentului in tulburarile pervazive de dezvoltare 6 - 7 aprilie 2012

Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata in parteneriat cu Asociatia Help Autism a organizat “Prima Conferinta Nationala de Analiza aplicata a comportamentului in tulburarile pervazive de dezvoltare”- in perioada 6 - 7 aprilie. Conferinta a avut loc la Sala Bucuresti, din cadrul Rin Grand Hotel.

Eficienta aplicabilitatii ABA (Applied Behavior Analysis) a generat ideea de a organiza aceasta conferinta,  cu scopul de a cunoaste si a aprofunda principiile de aplicare ale acestei metode. Beneficiari au fost atat persoane direct implicate (parintii copiilor) sau persoane indirect implicate (viitori terapeuti, medici, educatori sau studenti).

Obiectivul principal al conferintei a fost constientizarea importantei interventiei precoce si a sustinerii unui program intensiv de analiza aplicata a comportamentului in cazul copiilor diagnosticati cu tulburari pervazive de dezvoltare, spectru autist, ADHD, tulburare de comportament si orice alt tip de intarziere in dezvoltare neuro-psihica.

Am incercat sa venim in intampinarea unei nevoi acute de constientizare a tulbrarilor pervazive de dezvoltare precum si a metodei care sta la baza unei posibile recuperari, punctand cu exemple de bune practici si aspecte etice.

La conferinta au fost prezente nume cunoscute la nivel international, dar si renumiti lectori romani specializati in Analiza Aplicata a Comportamentului precum si in terapia cognitiva comportamentala care au raspunds intrebarilor venite din partea publicului.

Un alt obiectiv a fost acela de a aduce subiectul in atentia tinerilor parinti si de a inscrie in cadrul programului GRATUIT de evaluare neuro-psihica si psihologica 200 de copii cu varsta cuprinsa intre 18 si 48 de luni. Copiii vor beneficia, de asemenea gratuit, de un kit de materiale, necesar inceperii programului terapeutic, pe baza planului de recuperare recomandat in urma evaluarii.

In cadrul conferintei s-au comunicat, catre publicul larg, demersurile intreprinse in scopul imbunatatirii vietii copiilor si a parintilor care se confrunta in numar din ce in ce mai mare cu acest tip de tulburari. De aceea, prezenti pentru a comunica si raspunde acestui segment de intrebari vor fi reprezentanti ai Romanian Angel Appeal, senator Elena Mitrea si avocat Anca Ghencea.


In data de 8 aprilie au fost sustinute  o serie workshop-uri pe diverse teme din analiza aplicata a comportamentului.

 
Ne-am dorit ca aceasta conferinta sa continue campania de constientizare inceputa pe 2 aprilie 2012, al carei mesaj a fost:

NU IGNORA SEMNELE AUTISMULUI – IGNORANTA INSEAMNA CONDAMNARE.


Ne-au fost parteneri: RAA, Asociatia pentru interventie terapeutica in autism, Asociatia impreuna pas cu pas, Facultatea Titu Maiorescu


Pentru a afla mai multe detalii intra pe www.conferinta-aba.ro


Echipa ATCA & HelpAutism