Echipa HelpAutism la Balkan Charity Challenge 2014

6 sufletiști au ales să reprezinte Asociația Help Autism la Balkan Charity Challenge - singura competiție sportivă dedicată cauzelor din România și Bulgaria. Prin efortul lor și susținerea prietenilor, la finalul celor 11 zile de dualtlon ciclism - maraton s-au strâns 3.000 Euro ce vor ajuta copii cu autism să parcurgă cursa spre recuperare!

Team HelpAutism - printre cele mai numeroase echipe

La duatlon iau startul în fiecare an sportivi pasionați din România și Bulgaria, fiecare reprezentând o cauză și alegând distanța parcursă, respectiv dacă doresc să pedaleze sau să alerge. Câțiva temerari parcurg întreaga cursă, adică peste 1000km într-un efort de 11 zile în 2 țări.

Caius Bololoi, Claudia Tănase, Sergiu Buciuc, Hanz Vihta, Pieter Wessel și Hiroko Ogawa au preluat ștafeta binelui pentru a susține programul Autism Hapiness Challenge inițiat de Asociația Help Autism, fiind una dintre cele mai numeroase echipe de la Balkan Charity Challenge 2014. Astfel, Caius Bololoi, Claudia Tănase, Sergiu Buciuc, Hanz Vihta au pedalat până la 4 zile, cele 7 zile retur au fost parcurse în alergare de Pieter Wessel și Hiroko Ogawa, Pieter realizând duatlonul complet.

Sportiva de origine japoneză Hiroko Ogawa este o obișnuită a maratoanelor din România, iar Balkan Charity Challenge este provocarea care i-a deschis ochii, după cum declară ea despre „duatlonul duios și plin de semnificație” la care a participat pentru al 3-lea an consecutiv. Hiroko a purtat cu mândrie șorțulețul Help Autism, fiind impresionată de numărul mare de copii pe care asociația îi sprijină. „Am lucrat în Japonia cu pitici cu autism și știu că mintea lor este pură. Ei au nevoie de oameni care să-i înțeleagă și să-i ajute.”

Pieter Wessel este deja prietenul familiei Help Autism, el a reprezentat pentru a treia oară asociația într-o competiție sportivă. Pieter este olandez, corporatist și familist convins. Are un băiețel cu autism și știe ce înseamnă cursa recuperării. Face sport și fundraising din convingere iar la duatlon a pedalat și a alergat 11 zile pentru a susține Asociația Help Autism, ajungând în top fundraiseri în cadrul competiției.

Caius Bololoi este un alt tătic mânat de dorința de auto-depășire prin sport și dăruire. „Acest maraton este o provocare mare pentru mine, dar incomparabil de mică față de provocarea unui părinte sau a unui copil cu autism de a înfrunta drumul către normalitate.” a spus Caius.

Locul 2 în clasamentul cauzelor

Până la data de 11 noiembrie, zi în care s-a încheiat cursa, membrii echipei Help Autism au strâns 2683 Euro care vor sprijini copiii din asociație. Astfel, datorită sprijinului acordat de donatori - susținătorii sportivilor și ai asociației, cauza Asociației Help Autism a terminat pe locul 2 în clasamentul proiectelor susținute la duatlon, primul loc fiind ocupat de Asociația Faborisa și proiectul “Education for hospitalized children with Tuberculosis” (Educație pentru copiii spitalizați cu tuberculoză). Pieter Wessel a ocupat locul 3 în clasamentul fundraiserilor, el reușind să strângă cea mai mare suma pentru Help Autism.

Donațiile continuă, dacă vreunul dintre sportivi vă impresionează sau dacă întreaga desfășurare de forțe și emoții vă mișcă, puteți să susțineți demersul echipei de sportivi sufletiști Help Autism prin donații de 10, 50, 100, 200 Lei sau mai mult accesând următorul link: http://1000balkan.com/en/projects/view?id=65

Întreagă echipa de sportivi HelpAutism a terminat cu bine competiția, mulțumiți de parcursul lor și dornici să participe și anul viitor pentru a duce mesajul Help Autism de la București la Sofia și înapoi.

Preia și tu ștafeta binelui!

Vă așteptăm!

Asociația Help Autism

logo-helpautism