Imprimăm zâmbete prin economie socială

 

FONDUL SOCIAL EUROPEAN

Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Axa prioritară 6 Promovarea incluziunii sociale

DMI 6.1 Dezvoltarea economiei sociale

Titlu proiect: „Dezvoltarea economiei pentru o sustenabilitate socială” (DESS)

Cererea de propunere de proiecte nr. 173. “Dezvoltarea economiei sociale”

Contract nr.: FSE POSDRU 173/6.1/S/148961

 

Ne apropiem cu paşi repezi de lansarea departamentului de economie socială din cadrul Asociaţiei Help Autism. Acesta a fost constituit sub forma unui atelier de producţie publicitară, axat pe printuri digitale, ce va funcţiona în localitatea Tunari, judeţul Ilfov, şi va oferi o gamă variată de produse tipărite, servicii de creaţie, design grafic şi finisare.

„Momentan ne aflăm în faza de amenajări, achiziţiile au fost făcute în cea mai mare parte şi am intrat în linie dreapta cu angajările de personal, astfel că foarte curând vom intra pe piaţă cu oferte competititive, atât din punct de vedere al calităţii, cât şi al preţurilor. Ne propunem ca până la sfârşitul anului să transformăm această structură de economie socială într-un jucător important pe piaţă de publicitate din regiune şi suntem siguri că vom reuşi. Noi, spre deosebire de cei care administrează o structură de business obişnuită, avem avantajul unei motivaţii suplimentare în drumul spre succes: componenta socială”, a declarat Marius Murariu, Managerul SES.

Ideea înfiinţării unei imprimerii ca structură de economie socială a venit ca răspuns la o nevoie ce exista de multă vreme în desfăşurarea activităţilor Asociaţiei, iar proiectul DESS a fost îmbrăţişat ca o oportunitate de a acoperi această nevoie. Asociaţia Help Autism a reuşit să dezvolte singurul kit de educaţie utilizat în terapia pentru copiii cu autism, material produs în număr mare şi distribuit la nivel naţional. În realizarea acestei activităţi, precum şi în organizarea campaniilor de conştientizare, fundraising şi a altor evenimente, Asociaţia s-a confruntat în nenumărate rânduri cu provocarea identificării unui furnizor care să ofere calitate la un preţ rezonabil şi în timp util.

Ţinând cont de aceste aspecte legate de activitatea de zi cu zi, dar şi de cererea pieţei pentru servicii publicitare, s-a ajuns la concluzia că înfiinţarea unui atelier de producţie publicitară sub forma unei structuri de economie socială ar fi sustenabilă din punct de vedere economic şi ar crea beneficii celui de-al treilea sector în ansamblul sau.

Din punct de vedere tehnic, putem spune că atelierul de producţie publicitară se află la cele mai înalte standarde. Utilajele achiziţionate au fost alese având în vedere solicitările celor mai pretenţioşi clienţi, atelierul oferind posibilitatea alegerii unor servicii de cea mai bună calitate la tiraje mici şi medii, fiind astfel aproape de toate categoriile de agenţi economici, dar şi de persoanele fizice.

Lăsând la o parte aspectele tehnice şi economice, proiectul a fost gândit în primul rând pentru oameni. Ca promotori ai economiei sociale, înţelegem să plasăm resursa umană înaintea câştigurilor financiare, iar acest business se îndreaptă tocmai în această direcţie. Pornind de la necesitatea copiilor cu TSA pentru materiale educaţionale, continuând cu ideea de a reinvesti profitul în soluţionarea unor cauze sociale şi cu persoanele din grupul vulnerabil angajate, ne propunem ca prin activitatea noastră să facem diferenţa.

În cadrul Imprimeriei vom angaja pentru început 8 persoane din care cel puţin 6 vor face parte din grupul vulnerabil. Oferim astfel persoanelor care în mod normal întâmpina dificultăţi pe piaţă muncii, şansa unui loc de muncă, dar şi a unei formări continue pentru o evoluţie profesională pe termen lung. 

FacebookShare pe Facebook