Premiu la Gala Oameni pentru Oameni pentru BikeXpert și HelpAutism - organizatorii Rocket Bike Fest

În cadrul Galei Oameni pentru Oameni ce a avut loc joi, 14 noiembrie 2014, s-au desemnat cei mai implicați oameni și companii ai anului 2014, românii a căror generozitate a schimbat vieți. Premiul „Cea mai de impact intervenție în comunitate a unui IMM” a fost acordat companiei Assport Florescu/BikeXpert care „a strâns 18.000 EURO pentru tratamentul copiilor cu autism de la organizația Help Autism prin mobilizarea comunității de bicicliști” - așa cum se precizează în motivația juriului. Premiul i-a fost înmânat lui Mircea Florescu - manager Assport Florescu de către Excelența Sa Ambasadorul Olandei, dl. Matthijs van Bonzel.

„Mi-am dorit foarte mult să fac un eveniment adresat familiei și am găsit în echipa HelpAutism partenerul și motivația pentru a organiza Rocket Bike Fest. Pentru 2015 pregătim un proiect de responsabilitate socială adresat clienților magazinelor BikeXpert pe care îi vom invita să doneze la casă pentru a susține servicii gratuite pentru copiii cu autism.” a spus Mircea Florescu pe scena galei.

Rocket Bike Fest „a reunit aproape 2 000 de concurenți în cele 4 ediții organizate până acum și aproape 100 de voluntari la fiecare competiție. Este un eveniment despre integrare, toleranță, dăruire și fundraising pentru susținerea copiilor cu autism.” a declarat Caius Bololoi.

Mălin Bololoi a oferit publicului prezent poate cel mai emoționant moment al serii. La doar 7 ani, Mălin este unul dintre cei mai tineri și implicați fundraiserii voluntari și motivul pentru care părinții lui au înființat în urmă cu 4 ani Asociația Help Autism. Mălin și-a dăruit premiul câștigat la Rocket Bike Fest unui alt concurent și este cel mai tânăr Galantom care și-a donat ziua de naștere pentru a sprijini tratamentul unui copil din asociație. Gesturile sale de generozitate au fost exemplu pentru copiii și familiile prezente la cele 4 ediții ale Rocket Bike Fest.

BikeXpert prin compania Assport Florescu SRL este partenerul Asociației Help Autism în organizarea competiției bianuale de ciclism caritabil Rocket Bike Fest - evenimentul pentru care Mircea Florescu a primit distincția la Gala Oameni pentru Oameni. Acesta este al doilea premiu pentru competiția sportivă - Rocket Bike Fest a mai fost desemnat “Proiectul de voluntariat al anului 2013 în domeniul sport și recreere” la Gala Națională a Voluntarilor și a doua ocazie în care Asociația Help Autism se face remarcată la gală: în 2013 - Daniela Bololoi a fost desemnată „Cel mai implicat preşedinte în atragerea de fonduri”.

Gala Oameni pentru Oameni premiază anual actele filantropice care au cel mai mare impact în comunitate. Sunt recunoscute fapte generoase atât ale persoanelor cât şi ale companiilor, precum și inovaţia şi profesionalismul în domeniul strângerii de FONDURI în rândul organizaţiilor neguvernamentale şi al voluntarilor lor. În cei 11 ani de existență a Galei, au fost nominalizate peste 1.000 de persoane şi instituţii și suma totală a donațiilor a crescut de la 4 milioane de euro în 2003 la 14,8 milioane în 2014.

Gala este organizată de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare, un grup de profesionişti care promovează cultura filantropică prin educaţie şi dezvoltarea de instrumente de strângere de fonduri, şi AmCham, Camera de Comerţ Americană în România. Anul acesta, la fel ca în 2013, Gala a fost organizată în parteneriat cu Raiffeisen Bank, companie care promovează civismul şi responsabilitatea socială corporativă.

Asociația HelpAutism.

logo-helpautism