Primul Studiu European despre Asigurarea / Furnizarea Interventiei pentru Copiii cu TSA

Daca esti parintele unui copil cu TSA cu varsta de pana la 6 ani, intra acum pe link-ul https://www.surveymonkey.com/s/COST-ROMANIA, completeaza formularul si ajuta prin experienta personala acumulata, alaturi de sute de familii din UE, la realizarea stiudiului.

 

 

Asociatia Help Autism participa la realizarea "Primul Studiu European despre Asigurarea / Furnizarea Interventiei pentru Copiii cu TSA"

Luni, 03 August 2020

Somnul este un proces dinamic, care influențează activitatea zilnică, sănătatea fizică și mintală. Este necesar organismului la fel de mult ca și hrana sau apa, astfel că privarea de somn sau tulburările lui sunt grevate de modificări importante în fiziologia organismului uman. Un articol de Andreea Bran.

Read more
Joi, 30 Iulie 2020

A IX-a ediție a Conferinței Internaționale ABA se va desfășura în perioada 23 – 24 Octombrie 2020, fiind integral găzduită online. 

Conferința Internațională ABA (www.conferinta-aba.ro) este prima ediție complet digitală a acestui eveniment, cel mai important din Sud-Estul Europei dedicat analizei comportamentale aplicate, avand ca speakeri lectori din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Olanda, India și România.

Read more
Joi, 23 Iulie 2020

Putem observa faptul că în ultimul timp, există o pandemie a dependenței de telefonul mobil atât în rândul adulților, adolescenților și cel mai grav la cei mai mici. Un articol de Andreea Sîrghi.

Read more
Joi, 18 Iunie 2020

Anne Marie Sterian și Amalia Lupu - logopezi și psihoterapeuți în echipa Help Autism au publicat un articol în Revista Logoterapia cu titlul: Utilizarea instrumentelor logopedice în terapia tulburărilor de limbaj și vorbire. Anne și Amalia împărtășesc din experiența și cunoștințele lor și în cadrul cursurilor de logopedie din programul HelpLogo inițiat de asociație pentru a crește nivelul de pregătire a terapeuților și a părinților. Articolul scris de ele poate fi citit mai jos.

Read more
Joi, 28 Mai 2020

Cineva spunea că trebuie să fie ușor să faci terapie online pentru că tehnologia îi atrage pe copii. Ușor nu e, dar poate să fie plăcut atunci când știi să introduci activități atractive. Spre exemplu, eu am pus la punct o lista cu 5 jocuri utile în corectarea limbajului și exersarea comunicării.

CITEŞTE MAI MULT
Marți, 19 Mai 2020

Din data de 2 iunie deschidem centrele Help Autism și reluăm activitatea departamentelor administrative în sediul din Intrarea Graurului nr.9, sector 3, București. Pentru că suntem organizație de utilitate publică și avem servciii sociale licențiate, avem obligația de a respecta direcțiile de protecție primite de la ANPDCA. Totodată avem obligația de a respecta recomandările generale impuse de starea de alertă, dar mai ales avem responsabilitatea de a avea grijă de noi, de fiecare dintre noi (colegi, părinți, colaboratori) și de copiii care vin în fiecare zi în centre. Așa cum sperăm că v-am obișnuit, ne bazăm pe o relație de încredere reciprocă în care fiecare își ia angajamentul de a acționa responsabil.

De aceea, fiecare angajat, fiecare părinte și însoțitor, fiecare colaborator care vine constant la sediu sau în centre, este rugat să ia la cunoștință condițiile de funcționare și să agreeze că le va respecta. Prin completarea formularului de mai jos vă exprimați acordul în respectarea regulilor de funcționare. Lipsa completării lui atrage după sine imposibilitatea de a intra în centre sau sediu administrativ.

CITEŞTE MAI MULT
Luni, 18 Mai 2020

Am construit un ghid pentru a veni în întâmpinarea tuturor ONG-urilor care depun în format electronic declarațiile 230. Urmați pas cu pas instrucțiunile din video și din ghidul scris pentru a depune rapid formularele de redirecționare a impozitului pe venit pe e-guvernare.ro Dacă întâmpinați dificultăți, scrieți-ne un mesaj pe redirectioneaza@helpautism.ro sau contactați ANAF la adresa alexandra.chirila@mfinante.ro

CITEŞTE MAI MULT
Miercuri, 06 Mai 2020

Terapia online a venit pentru noi fără notificare sau manual de instrucțiuni. Prima senzație a fost panica.”O să pot?”, “ O să știu?”, “ O să poată copilul? “, “O să poată părintele?” Din experiența mea, vă împărtășesc 3 avantaje ale acestui proces prin care trecem în această perioadă de pandemie. Un articol de Iasmina Tănase.

CITEŞTE MAI MULT
Miercuri, 06 Mai 2020

Cel mai probabil mulți dintre noi s-au confruntat cel puțin o dată cu organizarea priorităților la locul de muncă. Respectarea termenilor limită sau randamentul pe care trebuie să îl dai într-un program fix poate fi destul de stresant și solicitant. Hai să vedem cum putem să facem time management smart.

Un articol de Daniela Dană.

CITEŞTE MAI MULT
Joi, 23 Aprilie 2020

Căutăm clarvăzător - minte limpede și inimă deschisă, căutăm coordonator comunicare:) Ești o persoană comunicativă cu atitudine pozitivă și plină de energie? Ai experiență de minim 3 ani în comunicare, ideal în mediul ONG? Crezi cu tărie că poveștile schimbă vieți? Vino în Echipa Help Autism și împreună putem construi un viitor în care mințile aparte să facă în mod real parte din comunitate! 

Read more
Luni, 06 Aprilie 2020
Update: Este oficial, ANAF primește formularele 230 în format electronic pe perioada stării de urgență și 30 de zile după. Ordinul președintelui ANAF nr. 936/2020 care modifică ordinul precendent a fost publicat în Monitorul Oficial pe 21 aprilie, aici https://bit.ly/3bB7HX2
Contribuabilii ar putea redirecționa 3,5% din impozit de acasă, iar ONG-urile ar putea depune formularele online  - aceasta este propunerea ANAF ca răspuns la solictările semnate de Rețeaua Organizațiilor în Autism - RO TSA și FEDRA.
CITEŞTE MAI MULT
Luni, 30 Martie 2020

Ordonanțe de urgență, protecție socială și modificări aproape zilnice a stării de fapt și a facilităților. Prin hățișul legislativ, Mariana Sîrbu ne ajută să înțelegem de ce anume putem beneficia ca ONG, angajator și angajat.

CITEŞTE MAI MULT
Vineri, 27 Martie 2020

Prevalența autismului a crescut cu 10% în ultimul an conform raportului publicat de CDC - Centers for Disease Control and Prevention în 26 martie 2020. Raportul reflectă o creștere continuă a prevalenței tulburării spectrului de autism (ASD) în Statele Unite și confirmă rezultatul unui studiu făcut de Help Autism în București în 2016. Incidența este mult mai mare decât statisticile pe care le comunică oficialitățile române.

CITEŞTE MAI MULT
Miercuri, 25 Martie 2020

Situatia actuala este fara precendent pentru oricare dintre noi. Pentru ca nu stim cat va dura si cum se vor desfasura lucrurile, suntem in permanenta stare de alerta, iar acest lucru poate avea repercursiuni negative asupra psihicului nostru, atat pe termen scurt cat si pe termen lung. Este important sa cautam sa ne protejam si interiorul, nu doar exteriorul. Iata cum am putea face acest lucru în 4 pași.

Read more
Marți, 24 Martie 2020

Help Autism pune la dispoziție gratuit aplicația ABA kit completă pentru a veni în întâmpinarea părinților copiilor cu autism și a terapeuților ABA. Versiunea completă ABA Kit app conține 14 programe de lucru individual sau supravegheat cu copilul cu autism, se poate descărca gratuit pe telefon sau tabletă (sistem android) sau desktop.

CITEŞTE MAI MULT