Primul Studiu European despre Asigurarea / Furnizarea Interventiei pentru Copiii cu TSA

Daca esti parintele unui copil cu TSA cu varsta de pana la 6 ani, intra acum pe link-ul https://www.surveymonkey.com/s/COST-ROMANIA, completeaza formularul si ajuta prin experienta personala acumulata, alaturi de sute de familii din UE, la realizarea stiudiului.

 

 

Asociatia Help Autism participa la realizarea "Primul Studiu European despre Asigurarea / Furnizarea Interventiei pentru Copiii cu TSA"

Luni, 05 Octombrie 2020

Fondul de urgență Help Community primește susținerea Kaufland România prin programul „În stare de bine”. În intervalul august – decembrie 2020, fondul de urgență Help Community ( https://community.helpautism.ro/ )  va beneficia de un ajutor în valoare de 112.235 lei pentru ajutorarea familiilor vulnerabile ale căror copii sunt diagnosticați cu tulburări de spectru autist (TSA).

Read more
Luni, 14 Septembrie 2020

Pe data de 14 septembrie 2020 începe noul an școlar,  2020-2021. Deși este un nou început, este unul provocator, pe lângă riscul de infectare cu COVID-19, mai apar și noi reguli de distanțare fizică si de protecție suplimentară, reguli ce trebuie respectate cu toată strictețea. Copiii cu cerințe educaționale speciale și încadrați în grad de handicap grav au dreptul să meargă la școală însoțiți de shadow sau părinte. Aflați procedura pentru solicitarea acestui drept.

Read more
Luni, 24 August 2020

Unele dintre cele mai des întâlnite tulburări de somn, sunt împărțite în două mari categorii: dissomniile și parasomniile. Aceasta este partea a doua a articolul despre somn scris de Andreea Bran. Citește prima parte a articolului aici.

Read more
Luni, 24 August 2020

Persoanele cu certificat de încadrare în grad de handicap pot opta, la cerere, pentru acordarea gratuităţii la transportul interurban sau pentru decontarea carburantului necesar deplasării cu autoturismul. Familia, asistentul social, însoțitorul sau furnizorul de servicii pot deasemenea depune această cerere la DGASPC de care aparține adresa dumneavoastră din momentul în care apar normele de aplicare, suma maximă este 1500 lei pe an.

Read more
Miercuri, 12 August 2020

Update: noul termen de depunere este 1 noiembrie 2020. Și anul acesta ONG-urile au obligația să depună declarația beneficiarilor reali conform legii 129/2019. Legea impune ca această declarație să fie autentificată la notar, iar nedepunerea ei poate duce la desființarea ONG-ului. Vă prezentăm un model și pas cu pas procedura de completare și depunere.

Read more
Luni, 03 August 2020

Somnul este un proces dinamic, care influențează activitatea zilnică, sănătatea fizică și mintală. Este necesar organismului la fel de mult ca și hrana sau apa, astfel că privarea de somn sau tulburările lui sunt grevate de modificări importante în fiziologia organismului uman. Un articol de Andreea Bran.

Read more
Joi, 30 Iulie 2020

A IX-a ediție a Conferinței Internaționale ABA se va desfășura în perioada 23 – 24 Octombrie 2020, fiind integral găzduită online. 

Conferința Internațională ABA (www.conferinta-aba.ro) este prima ediție complet digitală a acestui eveniment, cel mai important din Sud-Estul Europei dedicat analizei comportamentale aplicate, avand ca speakeri lectori din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Olanda, India și România.

Read more
Joi, 23 Iulie 2020

Putem observa faptul că în ultimul timp, există o pandemie a dependenței de telefonul mobil atât în rândul adulților, adolescenților și cel mai grav la cei mai mici. Un articol de Andreea Sîrghi.

Read more
Joi, 18 Iunie 2020

Anne Marie Sterian și Amalia Lupu - logopezi și psihoterapeuți în echipa Help Autism au publicat un articol în Revista Logoterapia cu titlul: Utilizarea instrumentelor logopedice în terapia tulburărilor de limbaj și vorbire. Anne și Amalia împărtășesc din experiența și cunoștințele lor și în cadrul cursurilor de logopedie din programul HelpLogo inițiat de asociație pentru a crește nivelul de pregătire a terapeuților și a părinților. Articolul scris de ele poate fi citit mai jos.

Read more
Joi, 28 Mai 2020

Cineva spunea că trebuie să fie ușor să faci terapie online pentru că tehnologia îi atrage pe copii. Ușor nu e, dar poate să fie plăcut atunci când știi să introduci activități atractive. Spre exemplu, eu am pus la punct o lista cu 5 jocuri utile în corectarea limbajului și exersarea comunicării.

CITEŞTE MAI MULT
Marți, 19 Mai 2020

Din data de 2 iunie deschidem centrele Help Autism și reluăm activitatea departamentelor administrative în sediul din Intrarea Graurului nr.9, sector 3, București. Pentru că suntem organizație de utilitate publică și avem servciii sociale licențiate, avem obligația de a respecta direcțiile de protecție primite de la ANPDCA. Totodată avem obligația de a respecta recomandările generale impuse de starea de alertă, dar mai ales avem responsabilitatea de a avea grijă de noi, de fiecare dintre noi (colegi, părinți, colaboratori) și de copiii care vin în fiecare zi în centre. Așa cum sperăm că v-am obișnuit, ne bazăm pe o relație de încredere reciprocă în care fiecare își ia angajamentul de a acționa responsabil.

De aceea, fiecare angajat, fiecare părinte și însoțitor, fiecare colaborator care vine constant la sediu sau în centre, este rugat să ia la cunoștință condițiile de funcționare și să agreeze că le va respecta. Prin completarea formularului de mai jos vă exprimați acordul în respectarea regulilor de funcționare. Lipsa completării lui atrage după sine imposibilitatea de a intra în centre sau sediu administrativ.

CITEŞTE MAI MULT
Luni, 18 Mai 2020

Am construit un ghid pentru a veni în întâmpinarea tuturor ONG-urilor care depun în format electronic declarațiile 230. Urmați pas cu pas instrucțiunile din video și din ghidul scris pentru a depune rapid formularele de redirecționare a impozitului pe venit pe e-guvernare.ro Dacă întâmpinați dificultăți, scrieți-ne un mesaj pe redirectioneaza@helpautism.ro sau contactați ANAF la adresa alexandra.chirila@mfinante.ro

CITEŞTE MAI MULT
Miercuri, 06 Mai 2020

Terapia online a venit pentru noi fără notificare sau manual de instrucțiuni. Prima senzație a fost panica.”O să pot?”, “ O să știu?”, “ O să poată copilul? “, “O să poată părintele?” Din experiența mea, vă împărtășesc 3 avantaje ale acestui proces prin care trecem în această perioadă de pandemie. Un articol de Iasmina Tănase.

CITEŞTE MAI MULT
Miercuri, 06 Mai 2020

Cel mai probabil mulți dintre noi s-au confruntat cel puțin o dată cu organizarea priorităților la locul de muncă. Respectarea termenilor limită sau randamentul pe care trebuie să îl dai într-un program fix poate fi destul de stresant și solicitant. Hai să vedem cum putem să facem time management smart.

Un articol de Daniela Dană.

CITEŞTE MAI MULT