Start înscrieri la ediția de toamnă Rocket Bike Fest - pista prieteniei

HelpAutism și BikeXpert lansează ediția a patra a competiției caritabile de ciclism Rocket Bike Fest. Peste 500 de participanți, pasionați de ciclism, indiferent de experiență sau vârstă, sunt așteptați să se alinieze la start pe 20 septembrie 2014 în Pădurea Cernica. Fondurile strânse din taxa de participare și sponsorizări vor fi direcționate către Centrul Help Autism.

Rocket Bike Fest este cel mai important eveniment de socializare și conștientizare a implicațiilor autismului în viața noastră. Competiție sportivă la care participă fundraiseri voluntari, copii cu sau fără autism și părinții lor, este ocazia ideală să înțelegem că autismul este parte din viața noastră. Cu o incidență alarmantă de 1 la 68 de copii, autismul nu mai este o chestiune izolată, ci o problemă în care trebuie să ne implicăm. Sper ca înscrierile și prezența la eveniment să fie pe măsura entuziasmului cu care noi pregătim competiția și cu care copiii de la centru, și nu numai, o așteaptă.” spune Daniela Bololoi, Președinte Asociația Help Autism.

Rocket Bike Fest este un proiect născut din prietenie, dedicat prieteniei. La start, se aliniază atât la ediția din vară cât și la cea din toamnă, copii și adulți, amatori și profesioniști, echipe de racing și echipe ale companiilor. Este o competiție pentru toată lumea, dar mai ales, este o ocazie prin care fiecare putem să sprijinim Asociația Help Autism în eforturile sale de a oferi șanse copiilor cu tulburare din spectrul autist.” a declarat Mircea Florescu, Manager BikeXpert.

Andy Brunner – un veteran al competițiilor și fundraiser voluntar pentru copiii cu autism, participă la fiecare ediție la categoria hobby ca parte din echipa BikeXpert. „Este un concurs frumos. Traseul este foarte bine amenajat iar ca rider a fost o plăcere să pedalez! Cu adevărat special a fost să văd atât de mulți copii și așa multe familii la concurs.” a spus Andy după ediția trecută.

Ediția din această toamnă se va desfășura în Pădurea Cernica pe trasee amenajate de echipa de profesioniști de la BikeXpert. Sub sloganul „Pedalez, mă distrez, donez!”, Rocket Bike Fest este în primul rând o competiție de cross-country cu cele mai multe categorii de concurs astfel încât, indiferent de vârstă sau pregătire, să te poți bucura de experiența biciclitului prin pădure singur sau alături de familie.

Categoriile de concurs pentru cei mai tineri sunt: „Copii” pentru vitejii cu vârsta între 3 și 10 și „Juniori” pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani ce vor parcurge un traseu de 9 km. Cei care doresc să pedaleze în familie o pot face pe o distanță de 9 km la cursa „Family”, iar pasionații de cursă lungă pot lua startul în cursa „Hobby” pe un traseu de 25 km presărat cu pasaje rapide, ruperi de ritm, cățărări scurte, drum forestier și single trail pe malul lacului. La categoria „Race”, pot concura pe traseul de 50 km atât sportivii legitimați cât și cicliștii antrenați pentru care performanța este un scop.

Premiile sunt acordate de sponsori și organizatori și constau în bilete de avion, city break în Amsterdam, vouchere la clinică stomatologică și la magazinul de biciclete partener, abonamente la centrul de fitness și spa, jucării și dulciuri pentru copii. Organizatorii oferă diplome și medalii tuturor participanților, precum și câteva premii în bani pentru categoriile dedicate adulților.

Ziua evenimentului este presărată de momente artistice și jocuri pentru copii, tombolă, micile activități și surprize pregătite de sponsori asigură succesul unui eveniment caritabil dedicat familiei și organizat pentru sprijinirea copiilor cu autism.

Cei care doresc să se înscrie o pot face până pe 19 septembrie online pe pe www.rocketbike.ro sau direct la Magazinul BikeXpert din Șoseaua Pantelimon nr.94, loc de unde se poate ridica pachetul de start într-una din zilele de 17-18-19 septembrie.

Taxa de participare diferă în funcție de data înscrierii și categorie: între 50 și 80 de lei vor plăti cei care doresc să se înscrie la categoriile „Race”, „Hobby”, „Family” și „Junior”, în timp ce pentru categoria „Copii” taxa este între 25 și 30 de lei.

Rocket Bike Fest se bucură de sprijinul acordat de:

Partenerul competiției: Phoenix Aventura Parc

Susținătorii ediției: Ciuc Radler, HP, La Fântâna, Christian Tour, Blue Air, Alexandreea Fitness&Spa, Abbara, Alka, Danone, Nutribon, Pandy Toys, C&A, Smile Factory, Kineto Bebe, Golden Horse, Bebe Bucovina, Ferma Animalelor, Betty Ice, Chio, Himalaya Adventure, Isostar, Stihl, Urban, RoStar, Stretto, Brigada de voluntari și Fun Science

Partenerii media ai ediției: Itsy Bitsy, Agerpres, ParentingAds, Aleea Media, Euromedia, Pacomedia, Phoenix Media, Vision Media, Getica OOH, Salon TV, Clinic TV, Calendar Evenimente, România Pozitivă, GoKid, KidsNews, Universul Părinților, Sfatul Mămicilor, Revista Bebelu, UrbanKids, B24Kids, Adrenalitica, GetLokal.

Despre Rocket Bike Fest

Cu o tradiție de doar 2 ani, Rocket Bike Fest a devenit cel mai popular eveniment de acest gen din România, fiind preferat atât de profesioniști cât și de familii și copii. Inițiat de Asociația Help Autism și BikeXpert în 2013, Rocket Bike Fest strânge în cele două ediții organizate anual peste 800 de concurenți și peste 2000 de participanți în ziua evenimentelor, zeci de parteneri, sponsori și susținători media. În doar trei ediții, Rocket Bike Fest s-a impus ca un eveniment de notorietate ce îmbină cele mai importante elemente ale unui stil de viață sănătos: o competiție în aer liber organizată de o echipă de profesioniști și voluntari, trasee și categorii bine delimitate pentru fiecare vârstă și nivel de pregătire, dar și lecții prețioase despre prietenie, caritate, voluntariat. Echipa de organizare alături de cei peste 150 de voluntari construiesc la fiecare ediție „o pistă a prieteniei” în cel mai mare eveniment sportiv dedicat cauzei. Astfel, Rocket Bike Fest a fost desemnat “Proiectul de voluntariat al anului 2013 în domeniul sport și recreere” la Gala Națională a Voluntarilor.

Contact Media

Raluca Bogdan || 0726 701 437 || pr@helpautism.ro 

Înscrieri

Caius Bololoi || 0730 602 650 || caius.bololoi@helpautism.ro || www.helpautism.ro

Asociația Help Autism

logo-helpautism