Meda Zamfir

Meda Zamfir

Coordonator Servicii Asistență Socială

  • Lucrez în Help Autism din 2017, cu o mică pauză. Ca formare, sunt deopotrivă psiholog și asistent social.

    De când mă știu, cotrobăi după umanitate, demnitate, umor și dragoste (trăsături ascunse sau vizibile) în fiecare om ce se află în fața mea. Am găsit sub munți de suferință atâta dragoste de viață și dorință de bine, încât am rămas mută. Am găsit imagini demne de toată admirația, orbitoare, ce s-au dovedit a fi doar poleială.

    Lucrul cu omul este dragostea vieții mele profesionale. Iubesc părinții ce îmi stau în fața ochilor, care îmi permit să intru în universul lor, care își lasă mâinile într-ale mele, care îmi zâmbesc atât de cald, care își plâng în hohote neputința, deznădejdea sau furia.

  • Am învățat să ascult, nu doar să aud. Am învățat că cea mai mare putere, cea cea care te dă jos din pat dimineața, vine din suferință. Depinde doar de noi ce importanță, ce greutate acordăm acestei suferințe –  cât un sac de cartofi sau cât un fulg.

  • Din perspectiva asistentului social, am pus lupa pe lege. Am învățat foarte mult, am greșit și am avut rezultate :)

    În anii aceștia, am descoperit cu uimire oameni care lucrează în sectorul public și de la care am învățat și continui să învăț. Oameni severi dar totuși suportivi, atenți, răbdători.

    Am colegi frumoși, la minte și la trup  :)

    Am cunoscut aici OAMENI, pe care o să îi port cu mine toată viața.

  • meda.zamfir@helpautism.ro