Aleargă pentru prietenia rară a copiilor cu autism la Maratonul București

Am dăruit împreună sute de ore de terapie, îndrăznim să visăm mai departe și să le oferim copiilor din Help Autism șansa de a avea prieteni în copilărie. Aleargă între 12 și 13 octombrie la Maratonul București pentru prietenia rară a copiilor cu autism. 

În cele 9 maratoane și semi-martoane, am strâns alături de voi, cei peste 1500 de alergători din #echipaHelpAutism sute de ore de terapie. Anul acesta îndrăznim să visăm mai departe. Visăm ca împreună să le oferim copiilor cu autism șansa de a-și face prieteni. 

Pentru copiii noștri, oportunitățile de a-și face prieteni sunt drastic reduse în contexte firești precum școala sau parcul datorită specificului diagnosticului lor. Andrei, Darius, Miri și Sara și-au cunoscut primii prieteni în grupurile de socializare. Acelea în care Darius s-a jucat cu Andrei pentru prima dată, Andrei a pupat-o pe Miri pentru prima dată, iar Miri se distrează cu prietena ei Sara de fiecare dată. Prieteniile se leagă greu între camerele de terapie pentru copiii cu autism, iar în parc uneori niciodată. Grupurile de socializare sunt unele dintre foarte puținele ocazii în care copiii cu autism își fac prieteni.

Vino în echipa portocalie la Maratonul București și alergăm împreună pentru ca și colegii lor să lege prietenii dincolo de camera de terapie. #darefurther

3,2,1 START! Tu când ai luat ultima dată startul într-o cursă în care să-ți testezi limitele?  

Aceasta este prima provocareAflă care sunt motivele pentru lua startul la Maratonul București între 12 și 13 octombrie! 

3 motive alergi

  1. alergarea îmbunătățește semnificativ starea generală de sănătate
  2. alergarea îți prelungește viața
  3. alergarea te face fericit pentru că stârnește endorfinele

Dacă știi deja toate acestea, îndrăznește să începi. Dacă deja alergi sau te tentează să-ți faci un program de antrenament, îndrăznește mai departe. Acceptă provocarea Maratonului București din 12-13 octombrie. #darefurther

2 motive alergi la Maratonul București

  1. ai confortul unui maraton de tradiție. Bucharest Marathon este la a 12-a ediție, deci organizatorii au întâmpinat tot felul de situații, sunt pregătiți să răspundă oricărei provocări.
  2. găsești cursa potrivită pentru tine. Alege 2.5k (cursa populară dacă ești la startul aventurii) sau 10k dacă vrei o provocare. Ai experiență? Încearcă jumătate de marathon la 21k sau maratonul complet individual la 42k Race sau în ștafetă de 4 la Relay.

În plus, nu ești singur, ești printre prieteni și este o experiență super-distractivă. Este imposibil ca unul dintre cei 19.000 de participanți din peste 70 de țări să nu-ți fie cunoscut. Poți veni chiar tu în gașcă și sigur vei pleca acasă cu o gașcă mai mare. Află mai multe despre maraton și curse de AICI.

Doar un motiv alergi pentru Help Autism

Noi știm că dacă alergi, alergi în primul rând pentru tine. Dacă alegi să participi la maraton pentru Asociația Help Autism parte din taxa de participare se direcționează către asociație. Iar noi facem ceva foarte specific cu bănuții strânși din această acțiune, anume grupuri de socializare, unele dintre foarte puținele ocazii în care copiii cu autism își fac prieteni.
 
Îmi plac foarte mult copiii. Mă regăsesc în toate activitățile și jocurile lor. Să alerg este o pasiune, am făcut-o la nivel profesionist și acum la nivel de amator. Pe vremuri, mă motivau medaliile, acum zâmbetele copiilor din asociație. Sper să ne regăsim și la următoarele ediții în echipa voastră veselă și portocalie :) - Mirela, parte de două ori în #echipaHelpAutism
Aceasta este a doua provocare. Răspunde-ți la întrebarea "Eu cine aș fi astăzi fără prietenul din copilărie?"
 
Cum te înscrii pentru a alerga în #teamHelpAutism?
Pentru a-i ajuta și pe copiii cu autism să cunoască prietenia în copilărie, este nevoie să dai doar un click. Te înscrii direct pe site și selectezi asociația la cauză susținută.

 

Înscrie-te la Maratonul București

Cum strâng fonduri pentru Help Autism?
 
  1. Îţi facem o pagină de fundraiser pe galantom.ro (te vom contacta după ce te înscrii în team Help Autism)
  2. Trimite link-ul paginii de fundraiser către familie, prieteni, colegi și oricine poate ajuta, cerându-le sprijinul și spunându-le motivul pentru care alergi.
  3. Folosește canalele de comunicare online pentru a face fundraising: email, facebook, newsletter-ul companiei, blogul personal, semnătura de email. Nu uita să folosește hashtag-urile noastre pentru un plus de impuls. #teamHelpAutism #prieteniicopiilorHelpAutism
  4. Implică compania la care lucrezi. Colegii tăi te pot susține cu o donație directă pe linkul galantom, compania poate face o sponsorizare. Solicită angajatorului sprijin și o sponsorizare suplimentară (aici model de contract de sponsorizare).

Nu poți alerga? Te așteptăm dai o mână de ajutor sau voce echipei de susținători de pe margine.

Asociația Help Autism este astăzi, la 9 ani de la înființare, cea mai mare organizație dedicată cauzei din România. Susținem 500 de copii diagnosticați cu TSA -Tulburare de Spectru Autist în programe de terapie, în cadrul celor 5 centre și la domiciliu. De la terapie specifică la programe de integrare școlară, de la sprijin pentru părinți la campanii de conștientizare, lobby și advocacy, Help Autism caută să ofere constant un spectru de soluții pentru copiii cu autism și familiile lor. 

Pentru mai multe informații despre participarea la Maratonul București, contactează-ne:

Laurențiu Bocai / laurentiu.bocai@helpautism.ro / 0766 591 179