S-a prelungit termenul de depunere al formularelor 230 respectiv a declarațiilor unice

Guvernul a prelungi termenul de depunere al formularelor 230 și al declarațiilor unice. Informația a fost făcută publică chiar de Ministrul Finanțelor Florin Cîțu, decizia fiind luată în urma solicitărilor noastre, a ONG-urilor cu rol direct în sprijinul comunităților vulnerabile. Termenul limită este 25 mai 2020.

Asociația Help Autism împreună cu rețeaua RO TSA și FEDRA a depus o solicitare de prelungire a termenului de depunere a declarațiilor (inițial stabilit pentru 15 martie) către ANAF, instituția a anunțat în răspuns că a redirecționat cererea către Ministerul Finanțelor. Acesta a răspuns pozitiv apelului semnat de peste 100 de organizații în autism. 

"Aceasta a fost o cerință pe care am avut-o de la mai multe ONG-uri, pentru a se asigura că toată lumea va depune formularele la timp", a spus ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, într-o conferință de presă la Palatul Victoria. (sursa: Ziare.com, află mai multe aici.

Îți reamintim că și anul acesta poți redirecționa 3,5% din impozitul pe venitul tău și poți alege ca opțiunea ta să fie valabilă 2 ani. 

Image
PULS Help Autism
Ce facem în izolare? - activități, jocuri și importanța rutinei

Lipsa contactului social pentru o perioadă îndelungată de timp duce la sentimente de singurătate. Limitarea socială, izolarea, poate fi o problemă pentru persoanele de orice vârstă. Această absență a interacțiunilor sociale trezește stări de teamă, neîncredere, stimă de sine scăzută, stări care se pot manifesta printr-o creștere a comportamentelor de agitație, furie, frustrare. Ce putem face în această situație impusă? 

Read more