Concertul EMOCIÓN! pe scena Ateneului Român are loc pe 28 martie

Sâmbătă, 28 martie 2020, începând cu ora 19.00, pe scena Sălii Mari a Ateneului Român (Str. Benjamin Franklin nr. 3), Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Asociația Help Autism, cu sprijinul Kaufland România, în parteneriat cu Filarmonica George Enescu, Centrul Infoeuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Tarom, Floria și Wagner Arte Frumoase și Povești, organizează cu ocazia celei de-a VII-a ediții a proiectului “SUFLET ÎN CULORI”, concertul extraordinar EMOCIÓN!. 

Citeşte mai mult
Întâlnirea cu Naoki Higashida și universul autentic al autorului cărții "Motivul pentru care sar"

Viața lui Naoki nu a fost deloc ușoară. Timp de mulți ani, s-a confruntat cu priviriea celuilalt care îi spunea, indiferent de context: „Ești diferit. Tu nu ești normal.” Când încerca să vorbească cu cineva, cuvintele parcă se evaporau. Salvarea pentru el a fost educația, iar mai apoi – scrisul. Pe 17 februarie ne-am întâlnit cu Naoki și mama lui într-un dialog live care a trecut granițele mediului online, reușind astfel să ajungă în inimile noastre. O întâlnire atât de aproape, sinceră și caldă. Un eveniment care a făcut lumină și din care nu a rămas o înregistrare, ci o experință vie pe care o povestim aici.

Citeşte mai mult
Reprezentații RO TSA și FEDRA solicită Ministrului Educației redeschiderea unităților de învățământ special destinate antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor

Asociația Help Autism în calitate de lider al rețelei RO TSA, care înglobează 86 de ONG-uri care activează în domeniul autismului, și Federația pentru Drepturi și Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (FEDRA) au transmis azi o petiție către Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației și Prim-ministrului Florin Cîțu, prin care solicită exceptarea unităților de învățământ special de la măsura suspendării activităţilor care impun prezenţa fizică a antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ.

Citeşte mai mult
Daniela Bololoi a fost numită în CES

Daniela Bololoi este oficial membru în Consiliul Economic și Social, decizia de numire a reprezentanților societății civile a fost publicată în Monitorul Oficial.

Ea este membru în Plenul Consiliului Economic Social din octombrie 2018, iar din 4 ianuarie 2021, Daniela Bololoi preia un nou mandat pentru o perioadă de 4 ani ca reprezentant al societății civile, ocupând una din cele 15 poziții alocate mediului asociativ alături de 15 reprezentanți ai patronatelor și 15 ai sindicatelor.

Citește mai mult
Oamenii Help Autism Episodul 2: Renovarea centrelor acțiune de voluntariat

Fiecare zi este o nouă ocazie să oferi o mână de ajutor! Cu acest gând am pornit și noi într-o nouă aventură. În luna iulie a acestui an, Help Autism a reușit să renoveze două centre din București – Delea Nouă și Casa Soarelui, în doar două săptămâni. Zeci de ore de reparat și văruit. Piramide de găleți cu vopsea. Rânduri de saci cu diverse materiale. Și poate cel mai important: multe perechi de mâini agile și ochi vigilenți – ei sunt cei care au transformat multe camere peste care a trecut timpul într-un nou acasă.

Citește mai mult
VotOng.ro

daniela bololoi votong

Asociația Help Autism a desemnat-o pe Daniela Bololoi pentru a candida ca membru în Consiliul Economic Social pentru mandatul 2021 – 2024. Candidatura este susținută de Rețeaua Organizațiilor în Autism RO TSA, Federația FEDRA - Federația pentru Drepturile și Resursele pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autism și Institutul ABA pentru poziția de membru în Domeniul Social.

Citește mai mult
Acces la educație online pentru copiii cu minți aparte - dezbatere pentru cadre didactice, părinți și specialiști

HelpEdu v02 COV FB EV 1920x1005

Miercuri, 25 noiembrie, începând cu ora 16:00, vă invităm la webinarul de lansare al proiectului Acces la educație online pentru copiii cu minți aparte. Această dezbatere se adresează cadrelor didactice, părinților și specialiștilor care sunt implicați în educația online a copiilor cu tulburări de spectru autist (TSA) sau care au cerințe educaționale speciale (CES). 

Citește mai mult
Project Managers harnici și pasionați de fapte bune

Help Autism caută o persoană bine organizată, creativă și cu spirit de inițiativă. Vom aprecia faptul că îți asumi obiectivele stabilite și că poți lucra la standarde foarte bune de calitate. 💯 În echipa noastră harnică avem două roluri disponibile: Manager de Proiect pentru Servicii de Printing și Manager de Proiect pentru Platforme Online de Terapie și Formare.

Citește mai mult
Oamenii Help Autism Episodul 1: Acoperiș la Casa Soarelui

Plouă în camerele de la etaj la Casa Soarelui - a fost mesajul care nu ne lipsea la început de aprilie 2020. Cu câteva zile înainte închisesem centrele pentru că România intra în stare de urgență, ne dezmeticeam și ne mobilizam pentru a începe cât mai rapid programul de terapie online. Copiii noștri nu puteau întrerupe terapia, pentru ei o săptămână de stop terapie înseamnă stagnare, iar de la o lună în sus înseamnă regres.

Citește mai mult
Anul școlar 2020-2021 - copiii cu autism au dreptul fie însoțiți de facilitator (shadow)

Pe data de 14 septembrie 2020 începe noul an școlar,  2020-2021. Deși este un nou început, este unul provocator, pe lângă riscul de infectare cu COVID-19, mai apar și noi reguli de distanțare fizică si de protecție suplimentară, reguli ce trebuie respectate cu toată strictețea. Copiii cu cerințe educaționale speciale și încadrați în grad de handicap grav au dreptul să meargă la școală însoțiți de shadow sau părinte. Aflați procedura pentru solicitarea acestui drept.

Citește mai mult
Părinții copiilor cu autism pot deconta carburantul pentru propria mașină

Persoanele cu certificat de încadrare în grad de handicap pot opta, la cerere, pentru acordarea gratuităţii la transportul interurban sau pentru decontarea carburantului necesar deplasării cu autoturismul. Familia, asistentul social, însoțitorul sau furnizorul de servicii pot deasemenea depune această cerere la DGASPC de care aparține adresa dumneavoastră din momentul în care apar normele de aplicare, suma maximă este 1500 lei pe an.

Citeşte mai mult